Culita Tarata: Cu banii de la colindat imi luam bomboane sau biscuiti

Vineri, 27 Decembrie 2013, ora 00:00
2150 citiri
Culita Tarata: Cu banii de la colindat imi luam bomboane sau biscuiti

Culita Tarata, unul dintre cei mai importanti oameni de afaceri din agricultura, isi aminteste cu drag de ajunurile in care mergea cu steaua sau la colindat, in sat.

"Pe vremea noastra, la colindat nu se dadeau bani, ci mere, nuci, covrigi. Si acolo unde sa dadea un banut il numarai de 7-10 ori pana acasa. Imi luam cu banii aia bomboane sau biscuiti de la pravalia din sat", a spus Culita Tarata, intr-un interviu acordat Business24.

Guvernantilor le cere, pentru 2014, solutii care sa stimuleze productia pentru ca in functie de asta o sa avem si taxe si locuri de munca.

Ce inseamna pentru dumneavoastra Craciunul?

Craciunul il petrec mereu in stil traditional. Sunt copil de la tara, fiu de taran si normal ca traditia trebuie mentinuta. Bucurie mai mare nu este alta decat sa fii inconjurat de cei dragi.

Cum si unde sarbatoriti Craciunul? Sunteti adeptul Sarbatorilor traditionale sau preferati ceva mai neconformist?

Categoric prefer sarbatorile traditionale.

Care va este cea mai draga amintire de Craciun? Dar cadou? Va amintiti de vreo investitie facuta cu banii stransi "la colindat"?

Nu este amintire mai frumoasa pentru orice copil de taran sa mergi la biserica inainte de Craciun, sa mergi cu steaua. Acestea sunt cele mai frumoase amintiri pentru ca amintirile din copilarie raman cele mai frumoase pentru fiecare dintre noi.

Pe vremea noastra, la colindat nu se dadeau bani, ci mere, nuci, covrigi. Si acolo unde sa dadea un banut il numarai de 7-10 ori pana acasa. Imi luam cu banii aia bomboane sau biscuiti de la pravalia din sat.

Ce i-ati cerut lui Mos Craciun anul acesta?

Sanatate, in primul rand. Si apoi dorinta sa fie mai bine in anul care vine. Ne rugam sa fie un an normal din punct de vedere al agriculturii, al relatiilor interumane. Romania are nevoie de imbunatatirea relatiilor dintre oameni. Sa fim in masura sa imbunatatim relatiile.

Ce fel de Mos Craciun sunteti? Ce va place sa daruiti si cum alegeti cadourile pentru familie, prieteni?

Cadouri normale, in limita normalitatii, fara fel de fel de farafastacuri. Spre exemplu, de Mos Nicolae am avut satisfactia de a merge la o casa de copii si acele mici cadouri sunt binevenite. Eu nu o sa uit toata viata cine imi dadea, atunci cand mergeam la colindat, un colac, un mar.

Dar pentru partenerii de afaceri si angajati?

Pentru angajati sunt primele de Craciun la care se adauga cadourile pentru copii si pentru oamenii in varsta. Partenerilor de afaceri le-am pregatit cate o felicitare, o mica atentie, asa cum este normal.

Daca ar fi sa-i cereti Mosului o masura economica pentru mediul de afaceri, care ar fi aceasta?

As cere guvernantilor solutii sa stimuleze productia pentru ca in functie de asta o sa avem si taxe si locuri de munca.

Aveti o urare pentru romani in prag de Sarbatori?

Ani multi si buni la toata lumea. Cultul muncii trebuie ridicat la rang de cinste si nu in ultimul rand simtul patriotic.

Ce urare aveti pentru partenerii dumneavoastra de afaceri?

An de an sa ne mearga cat mai bine.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Tarata Craciun, #Tarata cadouri Craciun, #Culita Tarata angajati , #Angajati