Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Companiile nu se inghesuie sa primeasca bani europeni pentru a plati salariile angajatilor

Companiile nu se inghesuie sa primeasca bani europeni pentru a plati salariile angajatilor

Companiile romanesti au la dispozitie 142 mil. euro de la Uniunea Europeana pentru noi angajari, pentru programe de training destinate angajatilor sau pentru imbunatatirea conditiilor de munca.

Desi fondurile europene ar putea sa le reduca cu pana la 75% cheltuielile salariale cu noii angajati, numai 294 de cereri de finantare (cu o valoare totala de numai 34% din banii alocati de UE) au fost depuse pana in acest moment pentru subventii. De ce?

"Nu am depus proiecte pentru schemele de ajutor de stat, pentru ca nu se incadreaza in specificul nostru de activitate. Stiam in mare despre ce este vorba, dar am facut o analiza si am decis sa nu apelam la aceste subventii. Cred ca vom fi interesati in viitor in special de subventiile pentru trainingurile de formare a angajatilor", sustine Cosmin Ciobanu, directorul de resurse umane al UTI Grup, care produce solutii IT&C, de securitate, instalatii electrice si sisteme militare si care are 5.400 de angajati.

Reprezentantii autoritatii de management care gestioneaza banii spun ca au fost putini solicitanti, insa rata de succes a cererilor (raportul dintre numarul de proiecte depuse si numarul de proiecte aprobate) este mai mare decat pe alte linii de finantare din fondurile europene pentru HR.

Pana in acest moment au fost aprobate pentru finantare numai 128 de cereri cu o valoare cumulata de 22,6 mil. euro, adica numai 15% din cele peste 142 mil. euro. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1111 ori
Citeste mai multe desprecompanii angajati subventii salarii