Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cifra de afaceri Arctic a crescut cu 24% in primele sase luni

Cifra de afaceri Arctic a crescut cu 24% in primele sase luni
Compania Arctic a afisat, in primul semestru ale anului 2007, o cifra de afaceri de 99 milioane euro, cu 24% mai mare fata de perioada similara a anului 2006, si un volum al vanzarilor de 691.000 unitati, informeaza compania.

'Vanzarile Arctic in primele sase luni au urmat tendinta ascendenta a anului trecut, inregistrand o crestere a volumului de peste 12% fata de perioada similara din 2006. Cresterea a fost determinata in primul rand de vanzarea cu preponderenta a produselor sofisticate.

Acest ritm de crestere sustinuta a fost posibil si datorita investitiilor in tehnologie si in cresterea capacitatii de productie a fabricii de la Gaesti, in implementarea sistemelor moderne de management al productiei si in dezvoltarea platformei logistice. De altfel, obiectivul principal pentru acest an vizeaza cresterea productivitatii si, implicit, a competitivitatii companiei atat in Romania, cat si la nivel international', a declarat Ugur Kayali, director general Arctic.

Pe piata locala, Arctic a comercializat in primul semestru circa 280.000 de produse electrocasnice, peste jumatate dintre acestea fiind aparate frigorifice. Totodata, exporturile au reprezentat motorul cresterii volumului de vanzari.

'In primul semestru din 2007, compania a vandut 411.000 de produse, cu 60.000 de unitati mai mult fata de perioada similara din 2006. 62% din volumul exporturilor a plecat catre tarile Uniunii Europene, printre cele mai importante numarandu-se Franta, Spania, Germania, Polonia, Marea Britanie. Totodata, Arctic a adaugat anul acesta noi tari in portofoliul de clienti externi, si anume Irlanda, Albania si tarile din Africa Centrala, largind astfel zona de desfacere a aparatelor frigorifice produse la Gaesti', a precizat Ugur Kayali, subliniind ca, in 2007, peste 70% din productia locala va fi directionata catre pietele externe.

Cresterea Arctic din ultimii ani se datoreaza intr-o mare masura exporturilor, dar si investitiilor constante. In acest an, peste zece milioane de euro au fost alocati pentru consolidarea infrastructurii de business, modernizarea liniilor de productie si dezvoltarea de produse noi, atat pentru piata locala, cat si pentru export.

In anul 2006, cifra de afaceri a companiei Arctic a fost de 194 de milioane de euro, ceea ce a reprezentat o crestere cu 30 la suta fata de anul 2005, iar volumul total al vanzarilor in 2006 s-a ridicat la peste 1.440.000 de unitati. Arctic are in prezent peste 2.200 angajati.

Arctic face parte din compania Arelik, al treilea producator european de aparatura electrocasnica. La 50 de ani de la infiintare, produsele companiei Arelik sunt prezente pe pietele a peste 100 de tari din intreaga lume. Compania detine 10 unitati de productie in trei tari si are peste 17.000 angajati.

Anul 2006 a reprezentat pentru Arelik un an de crestere, cu o cifra de afaceri de 3,9 miliarde euro si un volum al vanzarilor de peste 10 milioane unitati. Viziunea companiei Arelik este de a detine pana in anul 2010 unul dintre primele 10 branduri de electrocasnice la nivel global, cu brandul Beko.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1073 ori