Sfaturi utile pentru antreprenorii care fac angajari in acest an

Marti, 10 Iunie 2014, ora 08:13
2798 citiri
Sfaturi utile pentru antreprenorii care fac angajari in acest an
Cristian Pantir, Marketing Manager Adecco Romania

Taramul antreprenoriatului poate fi unul plin de obstacole pentru tinerii ce isi pun multe sperante in business-ul pe care doresc sa il creasca. Adesea, multi antreprenori isi inchid afacerea chiar in primul an de activitate. Esecul poate avea multiple cauze, insa deseori principalul motiv este reprezentat de elanul tinerilor si de planurile nerealiste.

O provocare poate fi reprezentata si de recrutarea de personal, mai ales atunci cand antreprenorul nu are cunostinte de resurse umane, iar obiectivele sale sunt concentrate mai mult pe rezultatele financiare. Daca sunteti in etapa de a va dezvolta business-ul prin crearea de locuri de munca pentru acesta, Adecco va ofera cateva sfaturi esentiale ce va pot usura procesul de recrutare.

Valorile profesionale conteaza

De cele mai multe ori avem tendinta de a ne asocia cu oamenii care ne impartasesc credintele personale si ideile de viata, iar acest lucru poate crea o relatie interumana foarte buna, insa pe termen lung nu produce neaparat rezultate eficiente pentru business. Alegeti oameni ale caror valori profesionale se potrivesc cu planul de business si cu obiectivele pe care vi le-ati propus. Oamenii care nu va impartasesc intru totul anumite convingeri personale va pot ajuta sa deveniti mai flexibili, sa vedeti si o alta viziune pentru afacere si sa puteti gestiona mai usor o situatie de compromis.

Conturati profilul angajatului pe care vi-l doriti

Inainte de a lansa un anunt de angajare trebuie sa stiti care sunt directiile pe care doriti sa le urmati in procesul de recrutare si care sunt criteriile de selectie a candidatilor. Job description-ul poate cantari foarte mult in atragerea de candidati potriviti. Drept urmare, este important sa prezentati toate detaliile esentiale, si anume responsabilitatile ce i se vor atribui si competentele ce sunt necesare.

Daca va doriti ca interviul sa fie eficient si cu un efort minim din partea voastra, puteti apela chiar la o firma specializata in recrutarea de personal. Antreprenorul va beneficia de consultanta in privinta pietei locale, iar astfel isi va eficientiza procesul de resurse umane si reduce costurile, atat financiare, cat si cele legate de timp.

Creeaza o atmosfera placuta la interviu

Chiar daca pozitia pentru care se intervieveaza este una serioasa, nu inseamna neaparat ca interviul trebuie sa fie rigid si sobru. Incercati sa ii faceti pe candidati sa se simta in largul lor si sa se simta importanti, nu ii trageti la raspundere pentru alegerile profesionale facute in trecut, ci incercati sa aflati ce motive au determinat anumite actiuni. De asemenea, ramaneti obiectiv si analizati totul din perspectiva afacerii pe care o aveti si daca experienta si valorile candidatului se aliniaza cu strategia de business.

Nu trageti concluzii pripite

Prima impresie conteaza intotdeauna, insa de cele mai multe ori ne grabim sa catalogam oamenii, chiar si in procesul de recrutare. Acordati timp suficient unui interviu (45 de minute) pentru a putea cunoaste candidatul cat mai bine si a evita evaluarea gresita. Puneti intrebari deschise prin care puteti afla ce aport doreste candidatul sa aduca afacerii voastre.

Articol semnat de Cristian Pantir, Marketing Manager Adecco Romania.

Adecco este o companie globala cu filiala si in Romania, ce ofera servicii pliate special pe nevoile clientului. Expertiza Adecco acumuleaza 50 de ani de cunostinte si tehnici moderne de lucru.

Daca ai intrebari sau vrei sa transmiti un mesaj autorului acestui editorial, lasa un comentariu in sectiunea dedicata de mai jos. Nu uita sa lasi si adresa ta de e-mail, astfel incat sa te putem contacta si sa iti transmitem raspunsul.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#interviu angajatori, #addeco romania, #cristian pantir opinie , #Angajati