Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ce drepturi ai ca angajat in perioada de preaviz, dupa ce ai demisionat

Ce drepturi ai ca angajat in perioada de preaviz, dupa ce ai demisionat


Salariatul care doreste incetarea contractului de munca o poate face doar in baza unei demisii, pe care o va comunica angajatorului. Angajatul nu este obligat sa motiveze demisia, insa este obligat sa respecte o perioada de preaviz, pentru a permite angajatorului sa gaseasca un inlocuitor.

Salariatul care doreste incetarea contractului individual de munca va informa angajatorul de acest fapt, dandu-si demisia, dupa cum se stipuleaza in Codul Muncii.

"Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz". - Art. 81, Codul Muncii.

Conform legislatiei, angajatul nu este obligat sa motiveze demisia, pe cand angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului.

Citeste continuarea articolului pe Avocatnet.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1795 ori