Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bruxelles-ul vrea sa impuna sanctiuni minimale angajatorilor de imigranti ilegali

Bruxelles-ul vrea sa impuna sanctiuni minimale angajatorilor de imigranti ilegali

Comisia Europeana va propune la sfarsitul lunii mai o directiva prin care va impune celor 27 de membre sa adopte sanctiuni minimale impotriva angajatorilor de imigranti ilegali, au anuntat marti surse europene, citate de AFP.

Pentru patronii fara scrupule, sanctiunile vor fi in primul rand de ordin financiar: ei vor trebui sa ramburseze cotizatiile neplatite la serviciile de securitate sociala sau sa vireze imigrantului, care este adeseori exploatat, diferenta de salariu fata de nivelul obisnuit in sectorul in care lucreaza. Angajatorii vor fi obligati si sa plateasca cheltuielile de repatriere a imigrantului, daca acesta este expulzat.

"Nu ne gandim la sanctiuni penale, ci in primul rand sa actionam pentru prevenire", a explicat un functionar european.

Angajatorii vor trebui sa verifice regulat permisele de munca ale salariatilor care provin din tari terte si sa furnizeze regulat autoritatilor o lista cu acestia.

"Nu vizam imigrantii, ci angajatorii lor", a asigurat functionarul.

Comisia considera posibilitatea pe care o au imigrantii de a gasi locuri de munca in UE, in special in sectorul constructiilor, restaurarilor si textil, unul dintre factorii majori care determina imigratia clandestina.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 995 ori