Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Recomandarile oamenilor de afaceri privind coronavirusul: Sa actionam responsabil si proactiv!

Recomandarile oamenilor de afaceri privind coronavirusul: Sa actionam responsabil si proactiv!


Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) recomanda companiilor sa introduca prevederi specifice in regulamentele interne in contextul actualei epidemii de coronavirus, aratand ca firmele trebuie notificate de toti angajatii care au calatorit in zone de risc in cel mult 24 de ore de la data intoarcerii in tara.

"AOAR apreciaza si recomanda, in spiritul asumarii principiilor sustenabilitatii sociale, a mediului si a bunei guvernari (ESG), introducerea in regulamentele interne ale firmelor a unor prevederi specifice: notificarea companiei de catre toti angajatii care au calatorit in zone de risc, in termen de cel mult 24 de ore de la data intoarcerii in tara; notificarea companiei de catre toti angajatii care au intrat in contact cu o persoana infectata cu COVID-19 sau in privinta careia exista suspiciuni rezonabile privind posibilitatea de a fi infectata cu virusul, la cel mult 24 de ore de la luarea la cunostinta a evenimentului", se arata intr-un comunicat al AOAR remis vineri AGERPRES.

Tinand cont de impactul global al COVID-19 asupra sanatatii populatiei si a economiei, Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania recomanda membrilor sai si comunitatii de afaceri sa actioneze responsabil si proactiv pentru a preintampina raspandirea virusului si a proteja angajatii, populatia si firmele, precizeaza sursa citata.

"Raspandirea COVID-19 este un eveniment cu largi implicatii economice, care testeaza buna guvernare a firmelor romanesti responsabilitatea lor fata de toate partile implicate (stakeholderi)", se mai arata in comunicat.

In Romania, au fost confirmate 8 cazuri de cetateni infectati cu virusul COVID - 19 (coronavirus), iar dintre acestia 3 sunt declarati vindecati.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategica, in carantina institutionalizata sunt 21 de persoane pentru care se efectueaza verificari pentru a depista daca au contactat virusul COVID - 19 (coronavirus). Alte 12.158 e persoane sunt in izolare la domiciliu si sub monitorizare medicala.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 6349 ori