Recomandarile oamenilor de afaceri privind coronavirusul: Sa actionam responsabil si proactiv!

Vineri, 06 Martie 2020, ora 16:26
7053 citiri
Recomandarile oamenilor de afaceri privind coronavirusul: Sa actionam responsabil si proactiv!
Foto: Pixabay

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) recomanda companiilor sa introduca prevederi specifice in regulamentele interne in contextul actualei epidemii de coronavirus, aratand ca firmele trebuie notificate de toti angajatii care au calatorit in zone de risc in cel mult 24 de ore de la data intoarcerii in tara.

"AOAR apreciaza si recomanda, in spiritul asumarii principiilor sustenabilitatii sociale, a mediului si a bunei guvernari (ESG), introducerea in regulamentele interne ale firmelor a unor prevederi specifice: notificarea companiei de catre toti angajatii care au calatorit in zone de risc, in termen de cel mult 24 de ore de la data intoarcerii in tara; notificarea companiei de catre toti angajatii care au intrat in contact cu o persoana infectata cu COVID-19 sau in privinta careia exista suspiciuni rezonabile privind posibilitatea de a fi infectata cu virusul, la cel mult 24 de ore de la luarea la cunostinta a evenimentului", se arata intr-un comunicat al AOAR remis vineri AGERPRES.

Tinand cont de impactul global al COVID-19 asupra sanatatii populatiei si a economiei, Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania recomanda membrilor sai si comunitatii de afaceri sa actioneze responsabil si proactiv pentru a preintampina raspandirea virusului si a proteja angajatii, populatia si firmele, precizeaza sursa citata.

"Raspandirea COVID-19 este un eveniment cu largi implicatii economice, care testeaza buna guvernare a firmelor romanesti responsabilitatea lor fata de toate partile implicate (stakeholderi)", se mai arata in comunicat.

In Romania, au fost confirmate 8 cazuri de cetateni infectati cu virusul COVID - 19 (coronavirus), iar dintre acestia 3 sunt declarati vindecati.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategica, in carantina institutionalizata sunt 21 de persoane pentru care se efectueaza verificari pentru a depista daca au contactat virusul COVID - 19 (coronavirus). Alte 12.158 e persoane sunt in izolare la domiciliu si sub monitorizare medicala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania, #oameni afaceri recomandari epidemie , #Angajati