Angajatii romani vor primi tichete de vacanta - Vineri, 07 Noiembrie 2008, ora 10:41

Vineri, 07 Noiembrie 2008, ora 10:41
840 citiri

Proiectul de lege al tichetelor de vacanta a primit girul Camerei de Comert si Industrie si urmeaza sa fie depus in Parlament.Proiectul de lege al tichetelor de vacanta a primit girul Camerei de Comert si Industrie si urmeaza sa fie depus in Parlament.


"Am reusit impreuna cu sindicatele si patronatele sa concepem un proiect de lege pe care noi il consideram benefic pentru toate partile implicate. Proiectul nostru a primit sustinerea Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, in urma cu cateva zile.


Este vorba de un proiect care da posibilitatea angajatorului sa finanteze vacantele angajatilor pana intr-o suma maxima pe an, reprezentand echivalentul a sase salarii minime brute garantate pe economie, pe angajat.


Aceasta inseamna ca, fata de o situatie in care, in acest moment, asemenea vacante s-ar putea finanta din fondul social, care este limitat, si ar fi, sa zicem, vorba de o suma in jur de 150 de euro pe salariat, care s-ar putea finanta, ridicand deductibilitatea la o suma de pana la aproximativ 900 de euro", a declarat Secretarul de stat in Ministerul pentru IMM, Comert, Turism si Profesii Liberale, Lucia Morariu.


Secretarul de stat a mai spus ca firmele nu se vor putea folosi de aceasta facilitate decat daca au profit, pe sistemul tichetelor de masa.


"Determinam salariatul sa nu se orienteze exclusiv spre consum, deci sa nu cumpere, pur si simplu, alimente, ci sa se orienteze spre consumul de vacanta, ceea ce duce la refacerea capacitatii respectivului salariat si, implicit, la cresterea productivitatii muncii in intreprinderea la care lucreaza", a mai spus Morariu.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...