Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Angajatii HSBC din Marea Britanie ar putea intra in greva

Angajatii HSBC din Marea Britanie ar putea intra in greva

Sindicatul finantistilor Unifi ar putea declansa o greva din cauza deciziei companiei de a stramuta mii de locuri de munca in tari cu mana de lucru mai ieftina, precum India, pentru a reduce costurile.Sindicatul va avea in week-end o intrevedere cu membrii sai pentru a hotari impreuna daca vor declansa o greva de proportii la care sa participe pana la 8.000 de angajati.

HSBC a anuntat luna trecuta ca va dizolva 3.500 de slujbe in Marea Britanie.

Unifi doreste ca HSBC sa schimbe decizia de a "exporta" locurile de munca. Angajatii se tem ca, de fapt, managementul urmareste sa mareasca in viitor numarul celor care isi vor pierde slujba si au criticat comentariile patronatului referitoare la eficienta angajatilor din Marea Britanie, ceea ce reprezinta in viziunea acestora un pretext pentru ca grupul sa poata reduce din cheltuieli.

HSBC are in prezent 41.000 de angajati in Marea Britanie.

Compania a anuntat ca centrele britanice de procesare a datelor au in "palmares" 50 de greseli la un milion de tranzactii, spre deosebire de numai 8 greseli la un milion de tranzactii, cat inregistreaza filialele din afara granitelor.

Unifi s-a aparat argumentand ca in realitate statistica este eronata, intrucat angajatii din Insula au fost nevoiti sa corecteze greselile colegilor straini.

sursa: Reuters

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1151 ori