Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Angajatii Dacia intra in trei zile de somaj tehnic

Angajatii Dacia intra in trei zile de somaj tehnic


Angajatii uzinei Dacia din Mioveni vor fi trimisi pentru trei zile in somaj tehnic, in a doua jumatate a lunii iunie si la inceputul lunii iulie.

Cei mai multi dintre angajatii Dacia vor sta acasa pe 18 si 19 iunie si pe 2 iulie, iar in aceste zile nu se vor produce autovehicule, relateaza Romania Tv.

Astfel, dintre cei 13.500 de angajati, aproximativ 9.000 de oameni vor ramane acasa trei zile, timp in care vor fi platiti cu 85% din salariu.

Automobile Dacia va opri partial productia in zilele de 18, 19 iunie si 2 iulie din cauza scaderii comenzilor si acumularii de stocuri, iar sectoarele care nu fac parte din fabricatia de vehicule isi vor adapta activitatea in functie de comenzi si de actiunile programate, a anuntat sambata compania.

"Scaderea comenzilor Dacia si acumularea de stocuri atat pe platforma Mioveni, cat si in reteaua comerciala, necesita adaptarea programului de productie la nivelul comenzilor", se arata intr-un comunicat.

Astfel, Uzina Vehicule Dacia va opri fabricatia de vehicule in zilele de 18 iunie, 19 iunie si 2 iulie. "Sectoarele care nu fac parte din fabricatia de vehicule isi vor adapta activitatea in functie de comenzi si de actiunile programate", mai precizeaza reprezentantii companiei.

Dacia, principalul producator de automobile din Romania, a fost infiintata in anul 1966, odata cu crearea Uzinei de Autoturisme de la Mioveni. Dupa doi ani a fost produsa prima Dacia 1100 sub licenta Renault 8.

In anul 1999, Renault a achizitionat 51% din capitalul societatii in urma procesului de privatizare, iar in prezent detine 99,43% din capitalul Dacia.

Cititi mai multe despre Dacia isi trimite angajatii trei zile in somaj tehnic pe Ziare.com.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1452 ori