Angajatii Dacia intra in trei zile de somaj tehnic

Sambata, 16 Iunie 2012, ora 14:10
1599 citiri
Angajatii Dacia intra in trei zile de somaj tehnic

Angajatii uzinei Dacia din Mioveni vor fi trimisi pentru trei zile in somaj tehnic, in a doua jumatate a lunii iunie si la inceputul lunii iulie.

Cei mai multi dintre angajatii Dacia vor sta acasa pe 18 si 19 iunie si pe 2 iulie, iar in aceste zile nu se vor produce autovehicule, relateaza Romania Tv.

Astfel, dintre cei 13.500 de angajati, aproximativ 9.000 de oameni vor ramane acasa trei zile, timp in care vor fi platiti cu 85% din salariu.

Automobile Dacia va opri partial productia in zilele de 18, 19 iunie si 2 iulie din cauza scaderii comenzilor si acumularii de stocuri, iar sectoarele care nu fac parte din fabricatia de vehicule isi vor adapta activitatea in functie de comenzi si de actiunile programate, a anuntat sambata compania.

"Scaderea comenzilor Dacia si acumularea de stocuri atat pe platforma Mioveni, cat si in reteaua comerciala, necesita adaptarea programului de productie la nivelul comenzilor", se arata intr-un comunicat.

Astfel, Uzina Vehicule Dacia va opri fabricatia de vehicule in zilele de 18 iunie, 19 iunie si 2 iulie. "Sectoarele care nu fac parte din fabricatia de vehicule isi vor adapta activitatea in functie de comenzi si de actiunile programate", mai precizeaza reprezentantii companiei.

Dacia, principalul producator de automobile din Romania, a fost infiintata in anul 1966, odata cu crearea Uzinei de Autoturisme de la Mioveni. Dupa doi ani a fost produsa prima Dacia 1100 sub licenta Renault 8.

In anul 1999, Renault a achizitionat 51% din capitalul societatii in urma procesului de privatizare, iar in prezent detine 99,43% din capitalul Dacia.

Cititi mai multe despre Dacia isi trimite angajatii trei zile in somaj tehnic pe Ziare.com.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Dacia angajati, #somaj tehnic angajati Dacia, #fabrica dacia , #Angajati