Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Un actionar al Dow Jones cere grupului sa caute un alt cumparator decat Murdoch

Un actionar al Dow Jones cere grupului sa caute un alt cumparator decat Murdoch
Un important actionar si un fost director al Dow Jones & Co. a spus ca este dezamagit de decizia familiei Bancroft, principalul actionar, de a lua in considerare vanzarea grupului catre News Corporation si a indemnat compania sa gaseasca un cumparator "demn de mai multa incredere", scrie Reuters.

Jim Ottaway Jr., in varsta de 69 de ani, s-a declarat sceptic fata de oferta presedintelui News Corporation, Rupert Murdoch, de a infiinta un board editorial independent si se indoieste ca aceasta ar garanta reputatia Dow Jones, de editor nepartinitor, care prezinta cu acuratete stirile.

"Cea mai buna garantie pentru independenta editoriala viitoare si pentru obiectivitatea stirilor produse de Dow Jones si Wall Street Journal este un proprietar care sa respecte numele acestora si integritatea", a mai spus Ottaway, citat de Reuters.

Membrii familiei Bancroft, care detin 64% din puterea de vot asupra companiei de informatii financiar Dow Jones, au anuntat, vineri, ca iau in considerare vanzarea companiei catre News Corporation.

"Familia a ajuns la concluzia ca misiunea Dow Jones ar putea fi indeplinita mai bine in combinatie sau colaborare cu o alta organizatie, inclusiv News Corporation", a declarat un reprezentant al familiei Bancroft.

Purtatorul de cuvant al actionarului majoritar a mai anuntat ca familia se va intalni cu Rupert Murdoch si cu reprezentantii News Corporation pentru a vedea daca pot gasi o metoda de a proteja independenta editoriala a companiei Dow Jones dupa posibila vanzare.

News Corporation, compania magnatului australian Rupert Murdoch, a oferit, la inceputul lunii mai, 60 de dolari pentru o actiune a Dow Jones, comparativ cu 36,67 dolari, cat era valoarea in acel moment. in total, oferta pe care a facut-o pentru Dow Jones s-a ridicat la aproximativ cinci miliarde de dolari.

Rupert Murdoch a afirmat, la cateva zile dupa oferta de cumparare, ca familia sa doreste sa pastreze traditia ziarului "The Wall Street Journal", editat de Dow Jones. Declaratiile sale au provocat reactia mai multor jurnalisti de la "The Wall Street Journal" care s-au declarat infuriati de comentariile pe care Murdoch le facuse anterior legat de unele aspecte privind ziarul, printre care marimea articolelor. El a spus ca citeste rar in intregime articolele deoarece sunt prea lungi.

Compania Dow Jones editeaza mai multe publicatii financiare, printre care "The Wall Street Journal", "SmartMoney" si "Barron's Magazine", dar si fluxul Dow Jones Newswires, care concureaza cu Reuters si Bloomberg. Compania a inregistrat, in 2006, venituri totale de peste 1,7 miliarde de dolari si un profit net de 386 de milioane de dolari.

Rupert Murdoch detine concernul media News Corporation care include, printre altele, retelele de televiziune Fox, BSkyB si DirecTV, ziarele "The Sun" si "The Times", "New York Post" si studioul de film 20th Century Fox.

Cotatia actiunilor Dow Jones & Co. a urcat ,vineri, cu 15%, pana la 61,62 dolari/actiune, peste oferta de 60 dolari/actiune facuta de News Corporation, deoarece investitorii mizeaza pe aparitia unei oferte mai bune.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1037 ori