Statul vrea sa renunte la rolul de actionar majoritar la EnergoNuclear

Miercuri, 15 Decembrie 2010, ora 01:42
1436 citiri
Statul vrea sa renunte la rolul de actionar majoritar la EnergoNuclear

Consilierul personal al ministrului economiei, Tudor Serban, a declarat marti, la The Money Channel, ca statul vrea sa renunte la rolul de actionar majoritar la EnergoNuclear, compania care dezvolta proiectul reactoarelor 3 si 4 ale centralei nucleare de la Cernavoda, potrivit Newsin.

Potrivit lui Tudor Serban, Ministerul Economiei negociaza cu investitorii implicati in proiect reducerea participatiei statului de la 51 la 40%. Negocierile intre statul roman si investitori pentru stabilirea structurii actionariatului la Energonuclear au inceput in urma cu cateva saptamani.

"Investitorii au vrut ca participatia in aceasta investitie sa fie mai mare din partea lor si noi. ca parte romana, sa devenim minoritari", a declarat Tudor Serban.

"A deveni noi minoritari numai cu 49% nu e o solutie care sa ne convina.

Ne convine in cazul in care ne vom duce mai jos, pana la 40%, pentru ca de restul pana la activele cu care intram in proiect si care, dupa aprecierea noastra, ar reprezenta 20-25%, trebuie sa venim cu bani, lucru care pentru noi, in momentul de fata, e cel mai greu", a explicat Serban.

Tudor Serban a mai precizat ca statul roman nu ia insa in calcul o participatie mai mica de 40% si ca pina la finele acestui an se va clarifica structura actionariatului companiei mixte EnergoNuclear.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#stat, #actionar majoritar, #energonuclear , #Actionari