SIF Moldova are doi candidati pentru postul de administrator

Marti, 01 Noiembrie 2011, ora 18:12
1739 citiri
SIF Moldova are doi candidati pentru postul de administrator

Presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Mircea Oancea si Mihai Chisu, unul din cei mai cunoscuti broketi de pe piata de capital concureaza pentru postul de administrator al SIF Moldova.

Postul este vacant de la revocarea lui Alexandru Matei, fostul administrator al SIF Moldova, din 24 septembrie, acuzat si demis de actionarii pentru prejudicierea societatii.

Noul administrator va fi ales la sfarsitul lui noiembrie, intre 26 si 28 noiembrie, iar depunerea candidaturilor se poate face pana pe 4 noiembrie.

Candidatura lui Mircea Oancea pentru postul de administrator al SIF Moldova a fost o surpriza, tinand cont de faptul ca acesta a cerut anterior din functia de presedinte a CSSPP , ca membrii consiliului de supraveghere nu pot avea functii care tin de raporturi similare cu alti administratori de fonduri de pensii administrate privat.

De asemenea, Mircea Oancea a specificat anterior ca membrii consiliului de supraveghere nu pot avea nici raporturi de munca sau comericala cu societatile de servicii de investii financiare si brokeraj cu care administratorul a semnat un contract.

Reprezentantii CSSPP sustin insa ca nu exista nicio incompatibilitate intre functia lui Mircea Oancea in cadrul CSSPP si candidatura sa pentru postul de administrator al SIF Moldova.

Cu toate acestea, legea prevede faptul ca membrii Consiliului Comisiei nu trebuie sa fie membrii in vreun consiliu de administratie sau actionari semnificativi ai societatilor comericale care au legatura comerciala sau juridica cu CCSSPP.

In conditiile in care fondurile de pensii detin actiuni ale societatii SIF Moldova, in cazul in care Mircea Oancea va fi ales administrator al SIF Moldova, acesta va supraveghea o piata cu active de peste 6 miliarde de dolari in calitate de presedinte al CSSPP, administrand in acelais timp o societate in care entitatile pe care le supravegheaza pot detine actiuni.

Contracandidatul lui Mircea Oancea, Mihai Chisu este broker la IFB Finwest din 2007, activand anterior in alte firme de brokeraj, societati de administrare a investitiilor.

De-a lungul timpului, Mihai Chisu a avut o pozitie clara in privinta SIF-ului si a uneia din cele mai dezbatute chestiuni legate de SIF, si anume pragul care limiteaza detinerile investitorilor acestor societati. In acest sens, Mihai Chisu si-a exprimat de nenumarate ori pozitia pentru eliminarea acestui prag pentru a creste lichiditatea.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#administratia SIF Moldova , #Actionari