Rompetrol estimeaza vanzari de 40 de miliarde de dolari, peste cinci ani

Joi, 27 Septembrie 2007, ora 13:53
1125 citiri
Rompetrol estimeaza vanzari de 40 de miliarde de dolari, peste cinci ani

Grupul Rompetrol vrea sa ajunga, peste cel mult cinci ani, la o cifra de afaceri de 30-40 miliarde de dolari si sa fie una din primele companii europene, printr-o politica de achizitii agresiva, mai ales in Vestul Europei, pentru care va investi un buget de ordinul miliardelor de dolari.

"Tinta cifrei de afaceri pentru 2007 este de sapte miliarde dolari, iar peste 3-5 ani vrem sa devenim una din primele companii europene si sa avem o cifra de afaceri de 30-40 miliarde de dolari", a declarat, joi, vicepresedintele de retail Rompetrol, Eric Kish.

Potrivit acestuia atingerea unei asemenea valori a cifrei de afaceri nu se poate face prin crestere organica, ci prin achizitii strategice.

"Rompetrol e foarte tenace in procesul de privatizare a companiei NIS din Serbia. Restul de achizitii nu le voi putea nominaliza, dar pot spune ca vom avea ca focus Europa de Vest", a afirmat Kish.

Oficialul Rompetrol a refuzat sa precizeze care va fi bugetul acestor achizitii, limitandu-se la a declara ca acesta va fi de ordinul miliardelor de dolari.

"Dupa tranzactia cu KazMunaiGaz (KMG) banii pentru achizitii nu mai sunt o problema. Ambii actionari si-au declarat sustinerea pentru aceasta politica de achizitii foarte agresiva", a spus Kish.

Acesta a aratat ca o companie producatoare de titei (KMG) si una de distributie de produse petroliere (Rompetrol) duc la "sinergii uriase cu o eficienta foarte mare care dau posibilitatea unor resurse suplimentare in vederea extinderii".

Intrebat daca in consiliul de administratie al Rompetrol au fost numiti sase reprezentanti ai companiei kazahe, Kish a precizat ca "inca nu a fost nimeni numit in CA deoarece tranzactia nu s-a finalizat inca". "Actionarii nu au cazut inca de acord asupra structurii CA. Tranzactia se va finaliza doar cand Comisia Europeana isi va da acordul, adica peste 30 de zile-4 luni", a metionat oficialul Rompetrol.

Bloombiz

(Sursa: NewsIn)

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...