Plan de credite Vinia Iasi in valoare de 40 milioane

Miercuri, 13 Iunie 2007, ora 12:55
1329 citiri

Producatorul de vinuri Vinia SA Iasi va contracta in acest an credite in valoare de pana la 40 milioane lei pentru investitii, potrivit informatiilor publicate de companie in Monitorul Oficial.

Actionarii companiei au decis ca planul de credite sa poata fi majorat in 2007 de la 30 de milioane lei la 40 de milioane lei in functie de indicele de inflatie, cerintele activitatii de productie, activitatea de export, investitii in viticultura (infiintare de plantatii, cumparari terenuri, actiuni, etc.)

La intalnirea din luna mai, actionarii au decis ca obiectivele de investitii pentru anul in curs sa ajunga la 4,77 milioane lei, din care 3,77 de milioane lei sa fie folositi pentru viticultura, plantatii noi, modernizarea plantatiilor existente precum si pentru achizitia de terenuri, tractoare si masini viticole. Restul de bani, in suma de un milion lei vor fi folositi de catre societate pentru imbunatatirea liniei de imbuteliere, a masinilor si a utilajelor.

Pentru 2007, Vinia si-a propus un buget de venituri care ajunge la 44,1 milioane lei in timp ce cheltuielile sunt estimate la 43,4 milioane lei.

Vinia lasi produce si comercializeaza vinuri, produse pe baza de vin, distilate din vin si din fructe, alcool rafinat, otet alimentar, atat pe piata interna cat si in exterior. Baza de materii prime este asigurata de 5.000 hectare de vie pe rod si 2.000 hectare livezi, proprietate particulara, mixta si de stat. Pentru producerea vinurilor, societatea prelucreaza anual 30 - 40 de mii tone de struguri.

Gama sortimentala cuprinde vinuri albe, roze si rosii, seci, demiseci, demidulci si dulci, pornind de la vinuri de consum curent pana la vinuri cu denumire de origine controlata si cu trepte de calitate. Vinia dispune de 17 unitati de vinificatie, o distilerie si o fabrica de otet, ce insumeaza o capacitate de peste 500.000 hectolitri.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...