Mici retaileri isi vand bucati din afacere

Luni, 20 August 2007, ora 09:12
1151 citiri

Vinzarea lanturilor de magazine Artima si Albinuta catre Enterprise Investors si respectiv Profi Rom Food a reprezentat un prim pas pentru ceea ce se anunta a fi un fenomen. Spre final de vara, multe firme care detin supermarketuri de cartier sint aproape gata cu actele pentru a-si vinde din actiuni.

Retailerii sustin ca aceasta este una dintre solutiile pe care le au la indemina pentru a se putea extinde in continuare. "Presiunea la care este supus administratorul a unu-doua magazine este foarte mare, chiriile sint foarte mari, personalul este foarte greu de gasit si nici nu poti negocia cu furnizorii. De aceea, in perioada urmatoare se va auzi de foarte multe preluari si achizitii, piata incepe sa se aseze", ne-a declarat Ion Soloman, administratorul retelei Ethos si membru al asociatiei Romretail. Potrivit acestuia, o valoare de achizitie orientativa pentru un lant de magazine se ridica la 28% din cifra de afaceri, adica aproximativ cu cit s-a vindut lantul de magazine Albinuta.

Unul dintre lanturile de magazine care isi va schimba in curind actionariatul este Ethos. Pentru a-si putea continua expansiunea, compania va ceda un pachet minoritar de actiuni unui fond de investitii. "O sa atragem printre noi un fond financiar, dar vom ramine cu pachetul majoritar si se va pastra managementul", ne-a declarat Ion Soloman, administratorul companiei. Acesta nu a vrut sa dea detalii referitoare la fondul de investitii si la valoarea tranzactiei, pe motiv de clauze de confidentialitate.

Lantul de magazine Ethos este operat de SC Ivet Comprod, detinuta de familia Soloman, si are 13 centre in Bucuresti si unul in Cimpulung Muscel. Suprafata medie a unui magazin este intre 350 si 650 de metri patrati. "Anul acesta am deschis deja trei magazine, pe al patrulea il vom inaugura in trei saptamini la Slatina, iar pe al cincilea, la sfirsitul lui octombrie-inceputul lui decembrie in Bucuresti. Avem si proiecte de tip greenfield, pe care probabil le vom finaliza la inceputul anului viitor", ne-a declarat Soloman. Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 13,5 milioane de euro.

Continuarea in <a href=http://www.cotidianul.ro/index.php?id=13264&art=34233&cHash=18405c11e3>Cotidanul</a>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

<b>Bloombiz</b>

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...