Hidromecanica 1, cumparata de firma care detine hypermarketurile Cora

Miercuri, 02 Iunie 2010, ora 23:48
2391 citiri
Hidromecanica 1, cumparata de firma care detine hypermarketurile Cora

Fiscul brasovean a vandut, miercuri, chiar la prima licitatie, Platforma Industriala Hidromecanica 1, pretul de incepere a licitatiei, de 54 de milioane de lei, fiind si cel cu care platforma industriala a fost cumparata de firma bucuresteana Provera Rom, care are in spate lantul de magazine Cora, potrivit Newsin.

Platforma industriala Hidromecanica 1 este situata chiar in Centrul Civic al municipiului Brasov, are o suprafata de 39.134 metri patrati, pretul de vanzare pe metrul patrat fiind de circa 325 de euro, scoaterea la licitatie a acesteia fiind facuta pentru a mai fi recuperate o parte a datoriilor pe care Hidromecanica le avea fata de stat, transmite corespondentul NewsIn.

"Firma bucuresteana a achitat deja 10% din suma, respectiv 5,4 milioane lei, urmand ca in decurs de cinci zile, pana luni (7 iunie - n.r.), sa achite suma integral", a declarat Lucian oinescu, directorul general al Directiei Generale a Finantelor Publice Brasov.

Directorul DFFP a mai spus ca valoarea cu care a fost vanduta compania acopera aproape in totalitate valoarea datoriilor firmei Hidromecanica catre fisc si catre alti creditori.

Compania care a castigat licitatia, Provera Rom SRL, are un capital subscris de 1,17 milioane de lei si are ca obiect de activitate principal intermedierea in comertul cu produse alimentare, bauturi si tutun.

Actionar majoritar al firmei este societatea olandeza Delparo BV, care detine 99,9% din actiunile firmei Romania Hypermarche, care detine reteaua de hypermarketuri Cora din tara noastra.

Uzina Hidromecanica a fost privatizata in doua randuri: prima oara in 2001, cand a fost cumparata de catre societatea Alexander & Co SRL Brasov, incheiata cu un esec, dupa care in 2005 fabrica a fost cumparata de omul de afaceri Alexandru Garbacea, care a detinut 50,9% din actiuni, un alt actionar semnificativ fiind SIF Transilvania cu 45,21%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#brasov, #cora, #fisc, #hidromecanica , #Actionari