Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Firmele conduse de rude ale decidentilor din autoritatile contractante nu pot participa la licitatii

Firmele conduse de rude ale decidentilor din autoritatile contractante nu pot participa la licitatii

Guvernul a interzis participarea la licitatiile publice a firmelor care au in actionariat, in forurile de conducere ?i in CA-uri persoane care sunt rude pana la gradul al IV-lea sau care au relatii comerciale cu angajati ce detin functii de decizie in cadrul autoritatii contractante, informeaza Newsin.

"Ofertantul/candidatul/ofertantul asociat/ subcontractantul care are drept membri in cadrul consiliului de administratie/organ de conducere sau de supervizare ?i/sau are actionari ori asociati persoane care sunt sot/sotie, ruda sau afin pana la gradul al IV-lea inclusiv sau care se afla in relatii comerciale (...) cu persoane ce detin functii de decizie in cadrul autoritatii contractante este exclus din procedura de atribuire", se arata in textul unei Ordonante de Urgenta aprobate miercuri de Guvern.

Guvernul a definit ?i "pretul aparent neobi?nuit de scazut" al unei oferte.

Astfel, se considera "aparent neobi?nuit de scazut in raport cu ceea ce urmeaza a fi furnizat, executat sau prestat" un pret ofertat, fara TVA, care reprezinta mai putin de 85% din valoarea estimata a contractului respectiv sau, in cazul in care sunt cel putin cinci oferte care sunt considerate neconforme, atunci cand pretul ofertat reprezinta mai putin de 85% din media artimetica a ofertelor, calculata fara a se avea in vedere propunerea financiara cea mai mica ?i cea mai mare.

Prevederile sunt cuprinse intr-o Ordonanta de Urgenta care modifica OUG 34/2006 privind achizitiile publice. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1254 ori
Citeste mai multe desprefirme autoritati licitatii