E.ON Gaz Romania si E.ON Moldova Furnizare, gata de fuziune

Marti, 02 Noiembrie 2010, ora 16:42
2491 citiri
E.ON Gaz Romania si E.ON Moldova Furnizare, gata de fuziune

Actionarii E.ON Gaz Romania si E.ON Moldova Furnizare au aprobat, marti, fuziunea celor doua companii, subsidiare de furnizare a gazelor naturale si electricitatii ale grupului german de utilitati E.ON, desi Fondul Proprietatea s-a opus operatiunii.

"Atat reprezentantii E.ON din AGA celor doua companii in cauza, cat si statul roman, prin reprezentantii Ministerul Economiei si cei ai companiei Electrica, au aprobat fuziunea, singurul actionar care nu a fost de acord cu proiectul fiind reprezentantii Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea", se arata intr-un comunicat al E.ON transmis agentiei MEDIAFAX.

Prin aceasta masura, grupul intentioneaza sa ofere servicii integrate de furnizare a gazelor si electricitatii.

Fuziunea celor doua companii se va realiza prin absortia E.ON Moldova Furnizare de catre E.ON Gaz Romania.

In urma procesului de fuziune, in schimbul actiunilor detinute la E.ON Moldova Furnizare, actionarii acesteia, respectiv E.ON Romania, Fondul Proprietatea si Electrica, vor dobandi actiuni la societatea absorbanta, E.ON Gaz Romania, iar capitalul acesteia va fi majorat prin emiterea de noi actiuni.

Noua societate se va numi E.ON Energie Romania si va fi controlata in proportie de 51% de E.ON Romania SRL.

Ministerul Economiei va detine 31,82% din capital, Electrica va avea un pachet de 3,78% iar Fondul Proprietatea va controla 13,4% din actiuni.

"Pentru a face fata provocarilor economice actuale, obiectivele principale ale grupului sunt acelea de a-si consolida pozitia deja castigata si de a finaliza programele de optimizare incepute in toate companiile. De asemenea, E.ON doreste sa devina primul furnizor integrat de servicii energetice din Romania", precizeaza sursa citata.

In perioada urmatoare se vor derula procedurile legale de inregistrare a noii societati. Fuziunea va deveni efectiva la 31 decembrie.

Grupul german este prezent pe piata energetica romaneasca din 2005, cand a preluat de la stat, in urma unor procese de privatizare, societatile Electrica Moldova si Distrigaz Nord.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#actionari, #energie, #eon, #fuziune , #Actionari