Daniel Mischie - Despre City Grill si povestile mai putin cunoscute din spatele sau

Sambata, 14 Iunie 2014, ora 00:00
8588 citiri
Daniel Mischie - Despre City Grill si povestile mai putin cunoscute din spatele sau
Foto: Daniel Mischie COO, actionar minoritar City Grill

Daniel Mischie este unul dintre oamenii care, impreuna cu Dragos Petrescu, puneau bazele lantului de restaurante City Grill in urma cu 10 ani, in primavara lui 2004.

Cei doi antreprenori au "pus la bataie tot", ca putere de munca si suflet, iar din punct de vedere financiar, au pornit la drum cu o investitie de 100.000 de dolari.

In prezent City Grill a inregistrat o cifra de afaceri de 20 de milioane de euro in 2013, actionarii mizand pe o majorare cu 10-15% a cifrei in 2014.

Cu toate acestea, lucrurile nu au fost mereu roz: "imi vin in minte momentele in care am decis sa renuntam la trei brand-uri: (...) A fost o decizie foarte pragmatica de business care a facut ca grupul City Grill sa devina mai puternic dar... acolo in sufletul nostru am suferit", spune Daniel Mischie, COO si actionar City Grill, intr-un interviu acordat Business24.

In 2014 antreprenorul se poate mandri cu o experienta suficient de mare care sa-i permita sa gaseasca mereu echilibrul intre business si pasiunea sa pentru clopotei sau pentru a planui urmatoarea excursie cu cei mici, la Legoland si la castelele din Bavaria.

Aniversati, anul acesta, 10 ani de City Grill. Ne puteti spune povestea acestui brand?

City Grill a luat nastere in primavara lui 2004 si ca orice proiect frumos are la baza "oameni" constituiti in echipa. In anul 2004, Dragos Petrescu, actionar 50% in restaurantele LA Mama, a a decis sa ma implice in constuirea unui nou brand de restaurante.

Am facut primul pas cu locatia din Primaverii, o locatie deosebita, bine aranjata si pozitionata pentru restaurant, cu un meniu adaptat numelui.

In primul an de existenta a restaurantul, brandul City Grill a atras o mare parte din echipa in care activase Dragos Petrescu si eu: Ioana Buculei, Irina Arsenescu, Cornel Mihalascu, Mihaela Bosneag, Octavia Dura, Puiu Popeanga, Cristina Nicolae, Loredana Mihai, Laura Damaschin, si alti colegi pe diferite pozitii.

Azi toti managerii de mai sus cu exceptia lui Puiu, care a ales sa plece din tara, sunt manageri in cadrul grupului, iar in decursul celor 10 ani si-au adus contributia major si decisiv la succesul grupului.

Povestea a continuat cu indeplinirea misiunii noastre initiale de a deveni cel mai important operator de restaurante, transformata azi in consolidarea pozitiei de cel mai important operator de resturante. Acest lucru a fost posibil prin atragerea in jurul echipei initiale a inca 900 de oameni care au aceeasi misiune profesionala.

Care a fost cel mai greu moment in toti acesti ani?

Au fost multe momente grele in decursul celor 10 ani, dar pentru ca toate au avut urmari pozitive le trecem mai degraba la capitolul experiente.

Totusi imi vin in minte momentele in care am decis sa renuntam la trei brand-uri: Backwerek, Cantina Sport Bar si Bundetot. A fost o decizie foarte pragmatica de business care a facut ca grupul City Grill sa devina mai puternic dar... acolo in sufletul nostru am suferit.

Dar cel mai frumos?

Au fost foarte multe, dar cel mai recent a fost acum la anivrsarea celor 10 ani cand am putut sa le spun tuturor colegilor si clientilor nostri: Multumesc!

Ce credeti ca a atras succesul si rezistenta pe piata a acestui brand?

Daca ne uitam la capitolul oameni, brandul are valori simple si precise: sa fim dedicati meseriei noastre, sa gatim pentru clientii city grill folosind materii prime proaspete, sa amenajam fiecare locatie cat mai aproape de asteptarile clientilor nostri, produsele si serviciile pe care le oferim clientilor sa aiba cel mai bun raport pret versus calitate.

Totodata pentru a putea face toate aceste lucruri echipa, familia city grill are un mediu de lucru competitiv si cooperant, bazat pe meritocratie care incurajeaza dezvoltarea profesionala si personala.

Care a fost investitia initiala in City Grill? Cat ati investit pe parcurs?

Daca ne referim la resurse financiare, putin peste 100 de mii de dolari. Daca ne referim la putere de munca si suflet, va pot spune ca am pus totul la bataie.

Ce cifra de afaceri ati inregistrat in 2013? Ce estimari aveti pentru 2014?

Anul 2013 a fost un an bun pentru grup. Ne-am atins obiectivul de 20 milioane de euro. Anul acesta asteptam o majorare a cifrei de afaceri intre 10 si 15 % in functie de atingerea obiectivului de noi deschideri, care prevede doua noi unitati pentru 2014.

Ce proiecte profesionale aveti in desfasurare, in acest moment?

Pentru anul 2014 grupul are in plan imbunatatirea mediului de lucru prin crearea unei Academii profesionale de catre Departamentul de training reprezentat de Cristi Cristea si Head Corporate Chef-ul nostru Kevin Hill.

Prin aceasta academie urmarim cresterea nivelului de pregatire a oamenilor, a colegilor nostri. 2014 este anul implementarii la nivel managerial a KPI-urilor.

Va mai ramane timp si pentru planurile personale?

Pentru un antreprenor planurile personale merg mana in mana cu cele profesionale. Noua tehnologie ne permite sa fim prezenti virtual in mai multe locuri in acelasi timp.

Experienta si pregatirea noastra ne ajuta sa gasim echilibrul perfect intre timpul alocat profesional si nevoile personale.

Ce pasiuni aveti?

Una din pasiunile noi la care lucrez este gasirea unui ritm de viata cat mai sanatos. Acest lucru difera de la persoana la persoana si nu exista o reteta perfecta. Dar asta ma preocupa si ma documentez in acest sens.

Din hobby-urile de baza... sunt fericit cu colectia mea de peste 200 de clopotei (suveniruri turistice) la care si-au adus contributia si prietenii mei.

Cum va veti relaxa in aceasta vara?

Cel mai important moment va fi excursia impreuna cu copiii mei la Legoland si vizitarea castelelor din Bavaria.

Nu trec pe locul doi vacanta din Tara Fagarasului pe care o astept cu emotie si preocupare. Sunt deschis sa redescopar Romania. Simt ca am trat-o incorect.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#povestea City Grill, #Daniel Mischie City Grill, #City Grill 10 ani , #Actionari