Care este legatura dintre Sterling Resources si Gabriel Resources

Joi, 12 Februarie 2009, ora 14:56
2738 citiri
Care este legatura dintre Sterling Resources si Gabriel Resources

Compania canadiana de petrol si gaze Sterling Resources are un actionar comun cu firma Gabriel Resources, tot din Canada, care vrea sa dezvolte proiectul de exploatare a aurului la Rosia Montana.

Fondul canadian de investitii Sprott Asset Management are participatii atat la Sterling Resources, cat si la Gabriel Resources, informeaza Mediafax.

Sprott Asset Management detine 23,6% din actiunile Sterling Resources, iar Trapeze Capital are o participatie de 14,9% din capitalul companiei, potrivit datelor Sterling.

Gabriel Resources intentioneaza sa exploateze aur si argint, prin firma Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), timp de aproape 20 de ani zona de la Rosia Montana, sustinand ca ar putea extrage cateva mii de tone. in luna decembrie a anului trecut, inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a anulat certificatul de descarcare arheologica acordat RMGC in 2004.

Totodata, Sprott Asset Management are actiuni si la Carpathian Gold, care are ca obiect de activitate extragerea aurului, si are concesiuni in Romania si Ungaria. Concesiunea din Romania este situata in Muntii Apuseni, la circa 20 de kilometri de Rosia Montana.

Compania Sterling Resources a intrat in atentie dupa ce au aparut suspiciuni prind contractul incheiat cu Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) privind explorarea a doua perimetre din Marea Neagra.

Subiectul dezbaterii politice in privinta companiei Sterling este suspiciunea ca statul roman, prin ANRM, a cedat Sterling resursele de petrol si gaze din cele doua perimetre chiar inainte de a fi cunoscuta decizia Curtii Internationale de Justitie (CIJ) de la Haga in disputa dintre Romania si Ucraina.

Romania si Ucraina si-au disputat timp de mai multi ani proprietatea unei portiuni din platoul continental al Marii Negre. CIJ a decis, la 3 februarie, ca Romaniei ii revine 79,34% din teritoriul aflat in litigiu, reprezentand 9.700 kilometri patrati, zona unde se presupune ca exista rezerve de gaze naturale si petrol.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#actionar, #gabriel, #petrol, #sterling , #Actionari