Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Care este legatura dintre Sterling Resources si Gabriel Resources

Care este legatura dintre Sterling Resources si Gabriel Resources

Compania canadiana de petrol si gaze Sterling Resources are un actionar comun cu firma Gabriel Resources, tot din Canada, care vrea sa dezvolte proiectul de exploatare a aurului la Rosia Montana.

Fondul canadian de investitii Sprott Asset Management are participatii atat la Sterling Resources, cat si la Gabriel Resources, informeaza Mediafax.

Sprott Asset Management detine 23,6% din actiunile Sterling Resources, iar Trapeze Capital are o participatie de 14,9% din capitalul companiei, potrivit datelor Sterling.

Gabriel Resources intentioneaza sa exploateze aur si argint, prin firma Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), timp de aproape 20 de ani zona de la Rosia Montana, sustinand ca ar putea extrage cateva mii de tone. in luna decembrie a anului trecut, inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a anulat certificatul de descarcare arheologica acordat RMGC in 2004.

Totodata, Sprott Asset Management are actiuni si la Carpathian Gold, care are ca obiect de activitate extragerea aurului, si are concesiuni in Romania si Ungaria. Concesiunea din Romania este situata in Muntii Apuseni, la circa 20 de kilometri de Rosia Montana.

Compania Sterling Resources a intrat in atentie dupa ce au aparut suspiciuni prind contractul incheiat cu Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) privind explorarea a doua perimetre din Marea Neagra.

Subiectul dezbaterii politice in privinta companiei Sterling este suspiciunea ca statul roman, prin ANRM, a cedat Sterling resursele de petrol si gaze din cele doua perimetre chiar inainte de a fi cunoscuta decizia Curtii Internationale de Justitie (CIJ) de la Haga in disputa dintre Romania si Ucraina.

Romania si Ucraina si-au disputat timp de mai multi ani proprietatea unei portiuni din platoul continental al Marii Negre. CIJ a decis, la 3 februarie, ca Romaniei ii revine 79,34% din teritoriul aflat in litigiu, reprezentand 9.700 kilometri patrati, zona unde se presupune ca exista rezerve de gaze naturale si petrol.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2461 ori
Citeste mai multe despreactionar gabriel petrol sterling