Cadbury refuza o oferta de preluare a diviziei sale de bauturi racoritoare

Vineri, 14 Septembrie 2007, ora 11:11
1068 citiri

Grupul britanic Cadbury Schweppes Plc. a refuzat o propunere privind preluarea diviziei sale specializate in productia de bauturi racoritoare, oferta venind din partea unui consortiu de fonduri de investitii, a informat, vineri cotidianul Financial Times, citat de Reuters.

Cel mai mare producator de dulciuri din lume a respins saptamana trecuta oferta, ce se ridica la aproximativ 6,4 - 6,9 miliarde lire sterline (13-14 miliarde dolari) facuta de un consortiu din care fac parte fondurile private de investitii Blackstone, KKR si Lion Capital, pentru ca nu a acceptat termenii acestei tranzactii, afirma FT, citand surse familiare cu negocierile.

Cadbury a anuntat in luna martie ca isi va separa divizia sa de bauturi, ce produce marcile Dr Pepper si 7UP.

Grupul britanic nu a putut fi contactat pentru a oferi informatii suplimentare.

Aceasta decizie este motivata de dorinta de a creste eficienta si de a se impune doar ca un producator de dulciuri, dupa modelul rivalilor sai americani.

Cadbury a declarat ca vanzarea diviziei sale de bauturi va reprezenta probabil cea mai buna alternativa financiara pentru actionarii sai. Analistii estimeaza ca fondurile private de investitii sunt cei mai probabili clienti pentru aceasta divizie, a carei valoare este estimata la opt miliarde dolari.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.






HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...