Bridgeconstruct ar putea fi cumparat de o firma britanica

Vineri, 19 Martie 2010, ora 15:13
2429 citiri
Bridgeconstruct ar putea fi cumparat de o firma britanica

Compania britanica Abraxus Investments vrea sa achizitioneze firma romaneasca Bridgeconstruct, care intentioneaza sa construiasca un parc eolian in judetul Galati, printr-o tranzactie de peste 1,5 milioane euro finantata partial printr-o emisiune de actiuni de 680.000 de euro.

"Compania intentioneaza sa stranga 0,61 de milioane de lire sterline (circa 680.000 de euro) prin emiterea si plasarea a 61 de milioane de actiuni ordinare, la pretul de 1 pence pe titlu. Fondurile sunt folosite pentru achizitionarea Bridgeconstruct si acoperirea necesarului de capital al companiei pentru urmatoarele 12 luni", se arata intr-un comunicat al Abraxus Investments, informeaza Mediafax.

Comunicatul prezinta propunerile facute de companie actionarilor privind majorarea capitalului si achizitia Bridgeconstruct. Actionarii vor decide asupra acestor elemente pe 16 aprilie.

Bridgeconstruct intentineaza sa construiasca un parc eolian in comuna Cudalbi, din judetul Galati, cu o capacitate de 10 MW, si are posibilitatea dezvoltarii de alte proiecte in acelasi domeniu.

In iulie 2009, Abraxus Investments a anuntat ca a infiintat o subsidiara in Romania, pentru a indentifica si dezvolta oportunitati in domeniul energiei eoliene.

Comunicatul noteaza ca in mai 2009, compania Aura Holding, detinuta de Uri Heller, directorul de dezvoltare imobiliara a Abraxus Investments, a incheiat un antecontract de vanzare-cumparare privind Bridgeconstruct cu Cristian Barbu in calitate de vanzator.

Antecontractul prevede conditiile in care Aura va achizitiona toate actiunile emise de Bridgeconstruct
, respectiv plata a 1.5 milioane euro (aproximativ 1,4 milioane de lire sterline) pentru titluri si conectarea fermei eoliene din Galati la reteaua nationala de electricitate.

Pretul achizitiei este platibil in patru transe, in functie de dezvoltarea proiectului.

Prima transa, de 100.000 de euro, va fi transferata dupa completarea documentatiei pentru demonstrarea viabilitatii proiectului. Fondurile vor fi platite in schimbul a 55% din actiunile Bridgeconstruct.

A doua, tot de 100.000 de euro, va fi platita dupa achizitia terenului pe care va fi construita ferma eoliana. In acest caz vor fi cedate 25% din actiuni.

Acordarea celei de-a treia plati, de 900.000 de euro, depinde de obtinerea, de catre Bridgeconstruct, a permiselor si autorizatiilor necesare contruirii si operarii parcului. Plata presupune transferarea a 20% din titluri.

Ultima transa, de 200.000 de euro, este conditionata de racordarea fermei la reteaua nationala. Bridgeconstruct va trebui, totodata, sa plateasca 240.000 de euro operatorului retelei nationale.

Abraxus Investments a fost desemnata de Auroa, printr-un acord incheiat in iulie 2009, drept cumparatorul actiunilor pervazute in antecontractul de vanzare-cumparare.

Compania britanica estimeaza investitii initiale pentru achizitia Bridgeconstruct si dezvoltarea primelor etape ale mai multor ferme eoliene in urmatoarele 12-18 luni de aproximativ 1,5 milioane de euro. Dezvoltarea pe termen mediu a acestor proiecte va necesita, in plus, fonduri suplimentare de 15 milioane de euro, care urmeaza a fi atrase de la banci sau prin emisiuni de obligatiuni sau actiuni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor, inițial disponibilă exclusiv pe telefoanele Pixel 8, la întreaga serie Galaxy S24 și alte dispozitive Android. Mișcarea demonstrează...
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
#bridgeconstruct, #firma, #britanica, #parc, #eolian , #Actionari