Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Asociatia Brokerilor cere urgentarea dezbaterii privind pragul la SIF-uri

Asociatia Brokerilor cere urgentarea dezbaterii privind pragul la SIF-uri


Asociatia Brokerilor solicita membrilor Camerei Deputatilor sa urgenteze introducerea in dezbaterea plenului Camerei Deputatilor a proiectului de lege privind modificarea pragului de detinere in capitalul social al Societatilor de Investitii Financiare (SIF) de la 1% la 5%.

"Desi proiectul de lege s-a aflat pe ordinea de zi a sedintelor din luna noiembrie, dezbaterea sa a fost amanata succesiv. Asociatia Brokerilor considera ca aceasta tergiversare nu este benefica nici pietei de capital, nici economiei", se arata intr-un comunicat al Asociatiei Brokerilor.

Presedintele Asociatiei Brokerilor, Dan Paul, sustine ca impunerea unui prag de detinere care nu se regaseste nicaieri in legislatia europeana incalca principiile comerciale si ale economiei de piata, lipsind actionariatul de posibilitatea implicarii in deciziile pe care le ia conducerea si, totodata, afecteaza bunul mers al pietei de capital, fiind in detrimentul investitorilor si al statului roman.

"Prin impunerea acestei limitari de detinere, practic se restrictioneaza accesul investitorilor institutionali precum fondurile de pensii, sau bancile de investitii, care dispun de fonduri suficiente pentru a contribui la cresterea lichiditatii pietei de capital.

Pe de alta parte, eliminarea pragului de detinere nu aduce beneficii doar investitorilor, ci si statului roman prin suplimentarea veniturilor la bugetul de stat cu impozitele platite de investitori pentru tranzactiile pe piata de capital", sustine Dan Paul.

Cele cinci societati de investitii financiare administreaza o mare parte din economia romaneasca si au fost permanent in atentia investitorilor.

"In contextul economico-financiar existent, Asociatia Brokerilor considera ca este benefica ridicarea pragului de detinere maxima la 5%, al carei rezultat ar consta in atragerea investitorilor straini si romani catre piata de capital si implicit la dezvoltarea acesteia", se mai spune in comunicat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 939 ori