Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Actionarul majoritar al Rosia Montana, pierdere de 21 mil euro

Actionarul majoritar al Rosia Montana, pierdere de 21 mil euro

Gabriel Resources, actionarul majoritar al Rosia Montana Gold Corporation, a avut o pierdere de 28,2 milioane dolari canadieni (21 milioane euro) in primul semestru, iar cheltuielile pentru dezvoltarea proiectului minier din Muntii Apuseni au fost de 15,6 milioane dolari (11,6 milioane euro), transmite Mediafax.

Compania a inregistrat in prima jumatate a anului trecut pierderi de 8,7 milioane dolari canadieni, iar cheltuielile pentru dezvoltarea proiectului Rosia Montana s-au plasat la 18,1 milioane dolari in aceeasi perioada.

Potrivit raportului prezentat joi de Gabriel Resources, rezultatul din primul semestru al acestui an a fost influentat in principal de o pierdere de 20,3 milioane dolari canadieni (15,1 milioane euro) cauzata de variatiile de pe pietele valutare.

Contravaloarea in euro a indicatorilor financiari a fost calculata la cursul zilei de joi de pe piata interbancara, de 1,3391 dolari canadieni pentru un euro.

Gabriel Resources
dispunea la 30 iunie de numerar, echivalent numerar si investitii pe termen scurt totalizand 120 milioane dolari canadieni (89,6 milioane euro).

Bugetul proiectului Rosia Montana pe 2010 totalizeaza 46 milioane dolari canadieni (34,3 milioane euro), din care au mai ramas de cheltuit 26,6 milioane dolari canadieni (19,8 milioane euro).

Daca proiectul va fi repornit, compania ar putea majora bugetul alocat Rosia Montana cu 33 milioane de dolari canadieni (24,6 milioane euro) in 2010.


RMGC dezvolta proiectul minier de la Rosia Montana, din Muntii Apuseni, cu costuri proiectate de un miliard de dolari, prin care compania estimeaza ca va extrage 626.000 de uncii de aur pe an, timp de cinci ani de la inaugurarea minei. O uncie de aur este echivalentul a 31,1 grame si valoreaza aproape 1.200 de dolari pe pietele internationale la cotatiile actuale.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1142 ori
Citeste mai multe despregabriel montana resources rosia