Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Actionarii Smithfield au aprobat preluarea companiei de catre Shuanghui

Actionarii Smithfield au aprobat preluarea companiei de catre Shuanghui


Actionarii Smithfield Foods, cu operatiuni si in Romania, au aprobat preluarea companiei americane de catre producatorul chinez de carne Shuanghui Group, printr-o tranzactie, anuntata la sfarsitul lunii mai, care include datoria neta a Smithfield si evalueaza compania la 7,1 miliarde dolari.

Astfel, propunearea a fost sustinuta de 96% din voturile exprimate luni la o reuniune speciala a actionarilor, la care au participat investitori care detin impreuna 76% din actiunile companiei, se arata intr-un comunicat al Smithfield Foods.

Dupa finalizarea tranzactiei, actiunile companiei vor fi delistate, iar Smithfield Foods va deveni o subsidiara detinuta integral de Shuanghui International Holdings Limited, urmand sa opereze insa sub acelasi nume ca si pana in prezent.

Shuanghui International este actionarul majoritar al Henan Shuanghui Investment & Development Co, cel mai mare procesator de carne din China.

Pe langa SUA, Smithfield Foods are operatiuni in Romania, Marea Britanie, Franta si Polonia.

De asemenea, compania americana este prezenta prin societati mixte in Mexic, China si Spania.

Shuanghui Group, cu sediul in provincia chineza Henan, este compania holding pentru Henan Shuanghui Investment & Development. Shuanghui este cel mai mare producator de carne de porc din China, potrivit datelor companiei, iar produsele sunt vandute sub numele Shineway.

Conform unui acord anuntat in luna mai de cele doua companii, Shuanghui nu va inchide facilitati de productie si locatii ale Smithfield, iar intelegerile anterioare cu angajatii privind salariile si beneficiile vor fi respectate.

Vanzarile Smithfield Foods in Romania au crescut in anul fiscal 2013, incheiat in aprilie, cu 3%, de la 245,8 milioane de dolari in anul fiscal 2012 la 252,3 milioane de dolari. Compania a raportat un profit de 41,4 milioane de dolari pentru anul fiscal 2013.

Grupul american a intrat pe piata romaneasca in 2004, cand a cumparat firmele Agrotorvis si Comtim Grup. Smithfield a preluat ulterior 50% din capitalul firmei de distributie a produselor alimentare Agroalim Distribution Bucuresti, precum si un pachet de 50% la Depozitul Frigorifer din Tulcea.

Investitia Smithfield Ferme in Romania incepand din 2004, anul infiintarii, si pana in prezent, este de peste 500 de milioane de dolari, in mare parte in regim greenfield, dar si pentru retehnologizarea si aducerea la standarde europene a obiectivelor preluate de la vechiul complex de crestere a porcilor din Banat, se arata pe site-ul Smithfield Romania.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1910 ori