Gabriel Resources scade la bursa in urma scaderii pretului la aur

Marti, 30 Aprilie 2013, ora 11:01
2607 citiri
Gabriel Resources scade la bursa in urma scaderii pretului la aur

Evolutiile extreme inregistrate recent de pretul aurului au afectat actiunile Gabriel Resources, care la mijlocul acestei luni au cazut cu 29% intr-o singura zi, iar luni se tranzactionau pentru 1,68 dolari canadieni fata de 2,15 dolari canadieni la data de 11 aprilie.

Volatilitatea actiunilor Gabriel Resources a avut de suferit si din cauza profilului principalilor sai investitori, informeaza un articol publicat de revista Forbes.

Cel mai mare actionar la Gabriel Resources este managerul de fonduri speculative John Paulson cu o participatie de 16%, urmat de miliardarul american Thomas Kaplan care detine un pachet de 15% prin fondul sau Electrum Strategic si investitorul Seth Klarman care detine o participatie de 13% prin fondul sau speculativ Baupost.

Timp de mai multi ani Gabriel Resources a incercat sa dezvolte proiectul minier Rosia Montana, insa s-a lovit de ingrijorarile organizatiilor de protectia mediului fata de intentia companiei de a utiliza cianuri. Recenta volatilitate a pretului aurului nu este singura veste negativa care a afectat actiunile Gabriel Resources, in conditiile in care eliberarea unei autorizatii de mediu este incetinita deoarece Romania solicita garantii financiare suplimentare.

Insa pana acum John Paulson, Thomas Kaplan si Seth Klarman s-au dovedit investitori rabdatori pe termen lung.

Compania Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) intentioneaza sa dezvolte cea mai moderna mina din Romania, la Rosia Montana, propunandu-si sa extraga aproximativ 300 de tone de aur si 1.400 tone de argint, echivalentul a 20.000 de lingouri.

Compania fost infiintata in anul 1997, in judetul Alba, actionari fiind compania miniera de stat Minvest Deva - cu 19,31% si Gabriel Resources - cu 80,69%. In cazul in care proiectul aurifer ar primi unda verde, Romania devine primul producator de aur din Europa, depasind astfel primele doua tari din top, Finlanda si Suedia.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#pret actiuni Gabriel Resources, #investitori Gabriel Resources, #Rosia Montana Gabriel Resources , #Actionari