Actionarii Ardaf au aprobat triplarea capitalului social, pana la 309 milioane lei

Joi, 23 Iulie 2009, ora 11:39
1733 citiri
Actionarii Ardaf au aprobat triplarea capitalului social, pana la 309 milioane lei

Actionarii asiguratorului Ardaf (ARDF) au aprobat majorarea capitalului social cu 200 milioane lei, prin compensarea unei creante catre actionarul majoritar si prin aport in numerar al celorlalti actionari, pana la 309 milioane lei, a anuntat joi compania.

"Avand in vedere ca faptul ca activul net al societatii s-a diminuat din cauza pierderilor inregistrate, majorarea capitalului social este necesara pentru sustinerea desfasurarii si dezvoltarii activitatii societatii si respectarea tuturor prevederilor legale referitoare la activul net si marja de solvabilitate", se arata intr-un comunicat al societatii.

Majorarea capitalului social se va realiza prin compensarea unei creante de 37 milioane euro, la care se va adauga si dobanda aferenta, pe care o detine actionarul majoritar Iberian Structured Investments, controlat de grupul Generali.

Diferenta pana la 200 milioane lei va fi adusa prin aport in numerar. Ceilalti actionari vor avea dreptul sa subscrie 1,83 actiuni pentru fiecare titlu detinut, in scopul mentinerii cotei participatiei.

In cazul in care vor ramane actiuni nesubscrise in prima etapa a majorarii, acestea vor putea fi subscrise de catre actionari care si-au exercitat anterior dreptul de preemtiune.

Iberian Structured Investments, actionarul majoritar al Ardaf Bucuresti, a achizitionat recent 16,87% din capitalul companiei de la micii actionari, carora le-a oferit 20,23 milioane lei pentru actiuni in cadrul ofertei publice de preluare incheiate pe 3 iulie.

In urma ofertei, Generali PPF a ajuns sa detina in mod indirect 98,87% din Ardaf.

Asiguratorul Ardaf a afisat o pierdere de aproape 36 milioane lei (8,38 milioane euro) in primul trimestru din acest an, comparativ cu un profit net de 434.380 lei in acelasi interval din 2008, pe afaceri in scadere cu 39%.

Ardaf are in prezent un capital social de 109 milioane lei, divizat in 1,09 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Compania este detinuta indirect de grupul Generali PPF Holding BV, prin Iberian Structured Investments IBV.

Valoarea de piata a companiei este de 112,3 milioane lei (26,5 milioane euro), conform ultimei cotatii de 0,103 lei, stabilita in sedinta de tranzactionare de 20 iulie.

Titlurile Ardaf se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul ARDF.

 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#actionari, # ardaf, # capital, # majorare , #Actionari