Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

3i a cumparat pachetul minoritar semnificativ la Centrul Medical Unirea

3i a cumparat pachetul minoritar semnificativ la Centrul Medical Unirea

Centrul Medical Unirea (CMU), companie de servicii medicale integrate, a anuntat, luni, ca a vandut un pachet minoritar semnificativ firmei britanice de gestionare de fonduri de investitii 3i si partenerului sau regional, 3TS, fara a da detalii financiare ale tranzactiei.Contactati de NewsIn, reprezentantii CMU au refuzat sa dea detalii legate de valoarea tranzactiei si de schimbarile din interiorul actionariatului, dar au apreciat ca este cea mai mare tranzactie privind un operator roman de servicii medicale.

"Suntem foarte fericiti ca am reusit sa atragem cea mai mare investitie din domeniul sistemului privat de sanatate roman, investitia venind de la unul din liderii mondiali in investitii de tip private equity si capital venture", a spus doctorul Wargha Enayati, director si fondator al CMU, citat in comunicat.

"O asemenea investitie ii va ajuta pe cei 35.000 de abonati ai nostri", a continuat fondatorul companiei. "Firma 3i Plc si consultantul si partenerul pentru Europa Centrala al 3i, 3TS Capital Partners, au o experienta semificativa in ajutarea companiilor ca a noastra, ce ofera servicii medicale private, sa ajunga la potentialul lor maxim", a mai spus Enayati.

"Investitia aceasta reprezinta un pas important pentru indeplinirea angajamentului nostru de a participa la oportunitatile bune de crestere din Europa Centrala si, in mod particular, din Romania", a spus coordonatorul investitiei 3TS in CMU, Daniel Lynch. "Credem ca 3TS are oamenii, competenta si experienta sa ajute dezvoltarea CMU in viitorul apropiat", a adaugat Lynch.

3TS Capital Partners este o firma ce investeste in companii cu rate mari de crestere, concentrandu-se pe Europa Centrala si de Est. 3TS este consultant pentru fondul TCEE de 66 milioane euro si pentru fondul 3TS Central European Fund II. Printre investitorii acestor fonduri se numara 3i, Sitra si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.

CMU este una din cele mai mari companii de servicii medicale din Romania si opereaza, la ora actuala, opt clinici, o clinica de chirurgie, o clinica pentru femei si servicii de maternitate.

Bloombiz

(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1014 ori