10% din Nuclearelectrica si Hiroelectrica, de vanzare

Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 21:02
1372 citiri
10% din Nuclearelectrica si Hiroelectrica, de vanzare

Investitorii de pe piata de capital vor putea participa la majorarea capitalurilor companiilor de stat Nuclearelectrica si Hidroelectrica cu 10%, potrivit unor proiecte de hotarare de Guvern elaborate de institutie.

Statul va renunta, prin aceste oferte publice primare la dreptul de subscriere pentru a permite investitorilor sa intre in actionariatul celor doua companii, cei mai mari producatori de energie din Romania.

Fondul Proprietatea isi va putea mentine participatia daca va subscrie actiuni in cadrul operatiunilor.La Nuclearelectrica Fondul detine 9,72% din actiuni si va putea sa-si pastreze participatia daca va subscrie actiuni reprezentand 1,077% din capital. Compania are un capital social de 2,536 miliarde de lei, iar valoarea nominala a unei actiuni este de 10 lei.

La Hidroelectrica FP controleaza 20% din actiuni isi va putea mentine participatia daca va subscrie 2,49% din titluri. Hidroelectrica are un capital social de 4,449 miliarde de lei, iar valoarea nominala a unui titlu este tot de 10 lei.

Ministerul Economiei, prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, va fi mandatat sa coordoneze si sa monitorizeze derularea operatiunilor.

Intermediarul autorizat, selectat prin licitatie, va realiza evaluarea necesara stabilirii pretului de oferta, iar acesta va fi aprobat printr-o hotarare a Guvernului.

Guvernul s-a obligat fata de FMI sa vanda pe bursa pachete minoritare de actiuni la mai multe companii, inclusiv la Nuclearelectrica si Hidroelectrica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#Hidroelectrica vanzare actiuni, #Nuclearelectrica oferta publica , #Actionari