Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

10% din Nuclearelectrica si Hiroelectrica, de vanzare

10% din Nuclearelectrica si Hiroelectrica, de vanzare


Investitorii de pe piata de capital vor putea participa la majorarea capitalurilor companiilor de stat Nuclearelectrica si Hidroelectrica cu 10%, potrivit unor proiecte de hotarare de Guvern elaborate de institutie.

Statul va renunta, prin aceste oferte publice primare la dreptul de subscriere pentru a permite investitorilor sa intre in actionariatul celor doua companii, cei mai mari producatori de energie din Romania.

Fondul Proprietatea isi va putea mentine participatia daca va subscrie actiuni in cadrul operatiunilor.La Nuclearelectrica Fondul detine 9,72% din actiuni si va putea sa-si pastreze participatia daca va subscrie actiuni reprezentand 1,077% din capital. Compania are un capital social de 2,536 miliarde de lei, iar valoarea nominala a unei actiuni este de 10 lei.

La Hidroelectrica FP controleaza 20% din actiuni isi va putea mentine participatia daca va subscrie 2,49% din titluri. Hidroelectrica are un capital social de 4,449 miliarde de lei, iar valoarea nominala a unui titlu este tot de 10 lei.

Ministerul Economiei, prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, va fi mandatat sa coordoneze si sa monitorizeze derularea operatiunilor.

Intermediarul autorizat, selectat prin licitatie, va realiza evaluarea necesara stabilirii pretului de oferta, iar acesta va fi aprobat printr-o hotarare a Guvernului.

Guvernul s-a obligat fata de FMI sa vanda pe bursa pachete minoritare de actiuni la mai multe companii, inclusiv la Nuclearelectrica si Hidroelectrica.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1025 ori