Best Rating 2006 - Topul celor mai performante firme din Romania

Vineri, 27 Ianuarie 2006, ora 00:07
1315 citiri

Potrivit topului Best Rating 2006 realizat de Coface Romania, cele mai solide companii din Romania sunt: Comnord - din domeniul constructiilor, Avi-Top - din agricultura, Romtelecom - din sectorul de servicii, iar in comert cea mai solida companie a fost desemnata compania Metro Cash&Carry Romania.Coface Romania spune ca topul Best Rating 2006 este primul top de performanta a companiilor din Romania si isi propune sa prezinte cele mai sigure firme din Romania din punct de vedere al riscului comercial.

Pentru studierea performantelor financiare ale companiilor, Coface a folosit bilanturile depuse de societati la sfarsitul anului 2004.

La sfarsitul anului 2004 peste 410.000 de companii au depus bilantul, iar din acestea 166.208 aveau datorii la bugetul de stat si 125.077 companii inregistrau pierderi.

Indicatorii pe care i-a avut in vedere compania Coface in cercetarea companiilor au fost: gradul de indatorare, solvabilitatea si lichidiatea.

De asemenea, firmele trebuia sa fie profitabile si, de asemenea, platile restante la bugetul statului trebuiau sa fie nule.

Aproximativ 14.000 de firme au reprezentat masa din care au fost alese companiile premiante.

Criteriul final de departajare a fost cifra de afaceri la sfarsitul anului 2004.

Topul cuprinde trei sectiuni, si anume, trei tipuri de societati in functie de tipul de bilant depus. In cadrul fiecarei sectiuni exista 9 categorii, impartite pe activitati economice.

Astfel, agentia de evaluare Coface Romania a premiat cele mai solide 159 de societati din Romania.

BANII NOSTRI - COTIDIAN ONLINE DE FINANTE SI AFACERI

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...