Redeschiderea unui mare combinat românesc, blocată în instanță. Umbrărescu așteaptă decizia finală

Luni, 10 Iunie 2024, ora 18:30
292 citiri
Redeschiderea unui mare combinat românesc, blocată în instanță. Umbrărescu așteaptă decizia finală
Familia Umbrărescu încearcă să preia combinatul Oțelul Roșu, dar actualii proprietari au mers în instanță FOTO ilustrativă Pexels

Redeschiderea combinatului siderurgic Oțelu Roșu din județul Caraș-Severin, anunțată chiar de premierul Marcel Ciolacu în urmă cu două săptămâni, ar putea fi întârziată. O companie controlată de familia Umbrărescu poate afla pe 20 iunie dacă poate prelua datoriile societății insolvente care deține în prezent activele uzinei.

În luna februarie, presa locală scria despre cum familia Umbrărescu, cea care deține o cotă importantă din piața construcțiilor din România, a cumpărat de la Fisc cea mai mare parte a datoriilor companiei Laminorul Danube Metallurgical Enterprise SRL. Aceasta din urmă este proprietara combinatului. Creanța preluată de firma Eco Wind Power SRL era de 123 de milioane de lei, pentru care compania controlată de familia Umbrărescu ar fi plătit 12 milioane de euro, conform presei locale.

La finalul lunii mai, premierul Marcel Ciolacu a anunțat oficial planul de redeschidere a combinatului Oțelu Roșu, spunând că familia Umbrărescu va investi peste 300 de milioane de euro.

"Acum (muncitorii care au lucrat la combinat - n.r.) sunt încrezători că vor auzi din nou sunetele de la cuptoare! Mi-au povestit cât de mare le-a fost bucuria când au aflat că un român a preluat combinatul pentru a-l redeschide, nu pentru a-l arunca la fier vechi ca foştii proprietari", a spus prim-ministrul la acea vreme.

Laminorul Danube a contestat în instanță preluarea creanței de la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF). Termenul afișat pe site-ul Tribunalului Caraș Severin este 20 iunie. În același timp, aceeași companie, care se afla în procedură de faliment, a obținut în aprilie în fața aceleiași instanțe de judecată prelungirea cu 30 de zile a depunerii unui plan de reorganizare. Tribunalul a dat un termen intermediar la 11 iulie în această speță.

Planul de reorganizare ar urma să fie supus votului adunării creditorilor în această săptămână, scrie Profit.ro luni, 10 iunie.

...citeste mai departe despre "Redeschiderea unui mare combinat românesc, blocată în instanță. Umbrărescu așteaptă decizia finală" pe Ziare.com

#combinat siderurgic, #Otelu Rosu, #Otelu Rosu inchidere, #Dorinel Umbrarescu, #otel, #otelarie , #Stiri Macroeconomie

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  2. De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
  3. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  4. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  5. O companie sud-coreeană face angajări în România cu salarii nete de 9600 de lei. Care sunt candidații eligibili pentru un astfel de post
  6. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  7. Ce ascunde China în spatele încrâncenării de a domina piețele europene. Deflația de pe piața imobiliară care riscă să falimenteze țara
  8. Un nou gigant a intrat pe piața din România și vrea să se extindă. Produsele pe care le oferă
  9. Veste bună pentru șoferii care merg spre Bulgaria. CNAIR suspendă astăzi o taxă importantă la frontieră peste Dunăre
  10. Valentin Bârgău (Restart Energy) la Quarterly Report: ”Dorim să ne alăturăm pe piața principală. IPO-ul este în pregătire”