Razboiul Coca-Cola vs Pepsi continua

Luni, 02 Martie 2009, ora 16:12
5271 citiri
Razboiul Coca-Cola vs Pepsi continua

Pepsi pierde teren in fata rivalului sau Coca-Cola, cel putin din punct de vedere al notorietatii.

Desi in ultimele zile au aparut reclame ale Pepsi ce includeau sloganul care l-a ajutat pe Barack Obama sa castige alegerile, "Yes You Can" ("O" fiind inlocuit cu logo-ul Pepsi), echipa presedintelui american este fan Coca-Cola, scrie Time.

La Casa Alba bautura cea mai indragita pare sa fie Diet Coke, potrivit reporterului revistei americane. Aceasta a intrebat un oficial daca Administratia Obama are are o preferinta clara pentru produsele Coca-Cola, in detrimentul Pepsi. "Cred ca este adevarat", a raspuns acesta. "Nu o prefera toti americanii?" a adaugat acesta.

Exemplele nu se opresc aici. Angajatii dintr-o cladire apartiand guvernului, in care existau doar automate de la Pepsi, s-au razvratit umplandu-le cu Coca-Cola, pentru a-si face clar cunoscute preferintele. Modelul a fost copiat si la Casa Alba, unde mai multe automate si frigidere au fost umplute cu bauturi non-Pepsi.

Presedintele a fost vazut band si bauturi produse de PepsiCo, si anume apa minerala Aquafina, dar este cunoscut drept un mare fan al Honest Tea, o bautura produsa de o companie cotrolota de Coca-Cola.

De asemenea, cel mai mare lant de restaurante fast-food, McDonald’s, a anuntat ca renunta in totalitate la bauturile PepsiCo, in favoarea celor de la Coca-Cola.

Timp de doi ani, McDonald’s a testat vanzarea sticlelor de bauturi gen Mountain Dew, Gatorade si Lipton. "Vom continua sa lucram cu producatori de bauturi, inclusiv Coca-Cola, pentru a identifica furnizori de bauturi imbuteliate si la draft care vor fi apreciate de clientii nostri," a declarat Danya Proud, purtatorul de cuvant al McDonald’s.

Potrivit purtatorului de cuvant Coca-Cola, Ray Crockett, McDonald’s este cel mai mare client al companiei.

In Statele Unite, bauturile Coca-Cola si Diet Coke detin o cota de piata de 27,2 procente, in timp ce Pepsi Si Diet Pepsi controleaza 16,7 procente, potrivit Time.

#coca, #coke, #cola, #cota, #diet, #mcdonald, #obama, #pepsi, #piata, #s , #stiri Coca-Cola

Curs valutar

1 EUR = 4.9768 RON

-0.0003

1 USD = 4.6464 RON

-0.0112
  1. Autoritățile anunță un ritm bun pe un tronson din Autostrada Moldovei. Cum arată șantierul, la trei luni de la începerea lucrărilor FOTO&VIDEO
  2. Marile exporturi ale României în 2023. Cine a cumpărat bunuri românești de 44 de miliarde de euro
  3. Ce se schimbă pentru românii care vor să cumpere vechime pentru pensie. Modificări importante de la 1 iulie
  4. Se schimbă cardurile bancare. Ce se modifică la plățile online
  5. Petro-dolarii au devenit istorie! Arabia Saudită dă o lovitură puternică dolarului american
  6. Calea ferată din România unde se va circula cu 160km/h a primit un important aviz. Județele prin care va trece traseul ei
  7. Undă verde pentru vânzarea unei bănci din România. Un grup italian își consolidează poziția pe piață
  8. OMV așteaptă o rată internă a profitabilității de 12% de pe urma dezvoltării proiectului Neptun Deep din Marea Neagră
  9. Peste două tone de trufe din Gorj vor ajunge în restaurantele de lux din Europa de Vest. Cât costă un kilogram din ciupercile rare
  10. Se închide o fabrică importantă din industria alimentară. Concedierile anunțate de conducerea companiei