Razboiul Coca-Cola vs Pepsi continua

Luni, 02 Martie 2009, ora 16:12
5271 citiri
Razboiul Coca-Cola vs Pepsi continua

Pepsi pierde teren in fata rivalului sau Coca-Cola, cel putin din punct de vedere al notorietatii.

Desi in ultimele zile au aparut reclame ale Pepsi ce includeau sloganul care l-a ajutat pe Barack Obama sa castige alegerile, "Yes You Can" ("O" fiind inlocuit cu logo-ul Pepsi), echipa presedintelui american este fan Coca-Cola, scrie Time.

La Casa Alba bautura cea mai indragita pare sa fie Diet Coke, potrivit reporterului revistei americane. Aceasta a intrebat un oficial daca Administratia Obama are are o preferinta clara pentru produsele Coca-Cola, in detrimentul Pepsi. "Cred ca este adevarat", a raspuns acesta. "Nu o prefera toti americanii?" a adaugat acesta.

Exemplele nu se opresc aici. Angajatii dintr-o cladire apartiand guvernului, in care existau doar automate de la Pepsi, s-au razvratit umplandu-le cu Coca-Cola, pentru a-si face clar cunoscute preferintele. Modelul a fost copiat si la Casa Alba, unde mai multe automate si frigidere au fost umplute cu bauturi non-Pepsi.

Presedintele a fost vazut band si bauturi produse de PepsiCo, si anume apa minerala Aquafina, dar este cunoscut drept un mare fan al Honest Tea, o bautura produsa de o companie cotrolota de Coca-Cola.

De asemenea, cel mai mare lant de restaurante fast-food, McDonald’s, a anuntat ca renunta in totalitate la bauturile PepsiCo, in favoarea celor de la Coca-Cola.

Timp de doi ani, McDonald’s a testat vanzarea sticlelor de bauturi gen Mountain Dew, Gatorade si Lipton. "Vom continua sa lucram cu producatori de bauturi, inclusiv Coca-Cola, pentru a identifica furnizori de bauturi imbuteliate si la draft care vor fi apreciate de clientii nostri," a declarat Danya Proud, purtatorul de cuvant al McDonald’s.

Potrivit purtatorului de cuvant Coca-Cola, Ray Crockett, McDonald’s este cel mai mare client al companiei.

In Statele Unite, bauturile Coca-Cola si Diet Coke detin o cota de piata de 27,2 procente, in timp ce Pepsi Si Diet Pepsi controleaza 16,7 procente, potrivit Time.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#coca, #coke, #cola, #cota, #diet, #mcdonald, #obama, #pepsi, #piata, #s , #stiri Coca-Cola