Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profitul net al Coca-Cola a urcat la 1,85 miliarde de dolari

Profitul net al Coca-Cola a urcat la 1,85 miliarde de dolari
Coca-Cola a anuntat, marti, o crestere a profitului net din al doilea trimestru pana la 1,85 miliarde dolari, in urma vanzarilor mari din pietele emergente din China, Turcia, India si Brazilia, relateaza Reuters.

Cel mai mare producator de bauturi racoritoare din lume a inregistrat un profit net de 1,85 miliarde dolari, adica 80 centi/actiune, fata de suma de 1,84 miliarde dolari, respectiv 78 centi/actiune, cat inregistrase compania in perioada similara a anului trecut.

Rezultatele includ si costurile de restructurare de 5 centi/actiune si alte cheltuieli.

Venitul operational net al companiei a urcat in trimestrul al doilea la 7,73 miliarde dolari, de la suma de 6,48 miliarde dolari inregistrata in aceeasi perioada din 2006.

In ultimii ani, Coca-Cola a ramas in urma companiei rivale PepsiCo in ceea ce priveste oferta de produse alternative la bauturile racoritoare ce contin zahar pe care consumatorii nord-americani incep sa le evite. Achizitia recenta de catre Coca-Cola a producatorului de sucuri si ceaiuri Fuze Beverages si a producatorului de apa vitaminizata Glaceau arata, insa, ca producatorul de bauturi racoritoare Coca-Cola vrea sa recupereze distanta, sustin unii analisti.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 934 ori