Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profitul net al Coca-Cola a scazut cu 23%, in T1

Profitul net al Coca-Cola a scazut cu 23%, in T1

Coca-Cola, cea mai mare companie producatoare de bauturi racoritoare din lume, a afisat, joi, un profit net de 1,42 miliarde dolari in al doilea trimestru, in scadere cu 23% fata de aceeasi perioada a anului trecut, arata Reuters.

Actiunile Coca-Cola s-au apreciat cu 1,6% in predeschiderea pietei.

Profitul net al Coca-Cola din al doilea trimestru al anului trecut a fost de 1,85 miliarde dolari, respectiv 80 centi/actiune.

Cu excluderea unui cost de 40 centi/actiune la compania Coca-Cola Enterprises, detinuta in proportie de 35% de Coca-Cola, producatorul de bauturi racoritoare a castigat 1,01 dolari/actiune, in conditiile in care estimarile medii ale analistilor indicau un castig de 96 centi/actiune, potrivit Reuters Estimates.

Venitul net operational al Coca-Cola a crescut cu 17% in al doilea trimestru, pana la 9,05 miliarde dolari.

Coca-Cola Enterprises, cea mai mare companie de imbuteliere a Coca-Cola din lume, a afisat o pierdere neta de 3,17 miliarde dolari, respectiv 6,52 dolari/actiune, in al doilea trimestru, comparativ cu perioada echivalenta din 2007, cand a avut un profit net de 270 milioane dolari, respectiv 56 centi/actiune.

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1427 ori