Profitul Coca-Cola urca pana la 2,8 miliarde de dolari

Miercuri, 20 Iulie 2011, ora 09:58
1791 citiri
Profitul Coca-Cola urca pana la 2,8 miliarde de dolari

Profitul Coca-Cola Co a urcat cu 18% in trimestrul al doilea, la 2,8 miliarde de dolari, in timp ce veniturile companiei au crescut cu 47% in trimestrul al doilea, la 12,7 miliarde de dolari, dupa integrarea operatiunilor de imbuteliere din America de Nord in grup, transmite Mediafax.

Cel mai mare producator de bauturi racoritoare din lume avea, in aceeasi perioada a anului trecut, un profit de 2,3 miliarde de dolari la venituri de 8,6 miliarde de dolari.

Vanzarile din America de Nord au incetinit in trimestrul al doilea, dar performantele de pe pietele emergente au ridicat rezultatele grupului peste estimarile analistilor.

Directorul general al Coca-Cola, Muhtar Kent, a declarat la CNBC ca revenirea economica este "indecisa", iar consumatorii sunt in continuare "confuzi".

Cererea pentru produse de larg consum, precum bauturile racoritoare, este influentata de situatia economica si de somaj. Cu performante economice inconsistente si un somaj ridicat persistent, piata americana nu ofera producatorilor de bunuri de consum cele mai bune conditii de afaceri.

In primul semestru, veniturile Coca-Cola au crescut cu 44% fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, de la 16,2 miliarde de dolari la 23,2 miliarde de dolari, iar profitul net a avansat cu 18%, de la 4 miliarde de dolari la 4,7 miliarde de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#profit coca cola, #investitori, #miliarde , #stiri Coca-Cola