Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profit de 435 mil. € la Coca-Cola HBC

Profit de 435 mil. € la Coca-Cola HBC
Compania Coca-Cola Hellenic Bottling Company (HBC), cel mai mare producator de bauturi racoritoare din lume, a inregistrat, in primele noua luni ale anului, un profit net de 435 milioane de euro, cu 18% mai mare decat in perioada similara a anului trecut, datorita nivelului ridicat al vanzarilor de bauturi necarbogazoase, dar si a deprecierii dolarului, potrivit unui comunicat al companiei.

Reprezentii firmei au precizat ca majorarea se datoreaza si investitiilor facute in inovatie, productie si marketing, dar si lansarii de produse noi, precum Coca-Cola Zero. "Doar brandul Coca-Cola a inregistrat vanzari, in primele noua luni ale anului, cu 9% mai mari", a declarat Doros Constantinou, directorul general al Coca-Cola Hellenic.

In acelasi timp, Coca-Cola HBC a raportat, pentru primele noua luni, un avans al volumului vanzarilor pe pietele emergente de 18%, la 734 milioane de navete, sustinut de cresterile de doua cifre inregistrate pe pietele din Romania, Rusia, Ucraina si Bulgaria. Compania are activitati in 27 de tari din Europa si Africa, iar in Romania administreaza fabrici in Bucuresti, Ploiesti, Iasi, Timisoara, Oradea si Vatra Dornei, cu peste 3.000 de angajati. Pietele emergente, respectiv Armenia, Belarus, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Nigeria, Romania, Rusia, Serbia si Ucraina, au contribuit cu 264 milioane de euro la profitul operational al companiei, in perioada ianuarie-septembrie, ceea ce reprezinta o crestere de 36% fata de intervalul similar din 2006. In trimestrul al treilea, contributia statelor emergente a fost de 133 milioane de euro, cu 41% mai mare comparativ cu perioada iulie-septembrie a anului trecut.

Tot in acest interval, vanzarile Coca-Cola HBC in statele in curs de dezvoltare au urcat cu 18%, in raport cu perioada similara din 2006, la 280 milioane de navete.

Continuarea in <a href=http://www.standard.ro/articol_18867/profit_de_435_mil______la_coca_cola_hbc.html>Standard</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1095 ori