PepsiCo se asteapta la profituri mai mari

Luni, 23 Octombrie 2006, ora 11:09
940 citiri

PepsiCo si-a majorat previziunile privind profitul din acest an, ca urmare a unui castig exceptional obtinut dupa incheierea unui acord cu autoritatile fiscale, dupa un control financiar, transmite Reuters.Producatorul de bauturi racoritoare anticipeaza pentru anul curent un profit net de 3,31 dolari pe actiune, suma care include un castig suplimentar de 36 de centi pe actiune.

Noua estimare ia in calcul si un cost de 3 centi pe actiune generat de inchiderea fabricilor de snacks-uri Frito-Lay detinute de companie in Lubbock, Texas si Honolulu. Excluzand costurile si cheltuielile exceptionale, compania anticipeaza un profit de 2,98 dolari pe actiune.

Productia fabricilor care vor fi inchise, unde lucreaza 387 de angajati, va fi mutata la centre de productie din Arizona, California, Colorado, Kansas, Texas, Utah si Washington.

Angajatii afectati de masura reprezinta sub 1% din forta de munca a companiei in America de Nord, implicata in productia de snack-uri Frito-Lay, iar oprirea productiei va avea loc pana la sfarsitul anului, se arata intr-un comunicat al companiei.

PepsiCo a raportat, recent, o crestere cu 71% a profitului net in trimestrul al treilea, la 1,48 miliarde de dolari, ca urmare a vanzarilor semnificative de bauturi necarbogazoase, dar a explicat ca marja de profit a fost afectata de majorarea cheltuielilor aferente procurarii unor materii prime.

Principalul concurent al PepsiCo, Coca-Cola, cel mai mare producator mondial de bauturi racoritoare, a raportat, saptamana trecuta, o crestere cu 14% a profitului net corespunzator trimestrului al treilea al acestui an, la 1,46 miliarde dolari, evolutie sustinuta de avansul vanzarilor de bauturi carbogazoase.

Mediafax