Nou director general la Coca-Cola Romania

Luni, 06 Iunie 2011, ora 17:25
3610 citiri
Nou director general la Coca-Cola Romania

Michalis Imellos va fi noul director general al Coca-Cola HBC Romania&Republica Moldova, incepand cu 4 iulie, conform NewsIn.

Imellos il va inlocui pe Calin Dragan, care va fi director operational in cadrul sistemului Coca-Cola din Japonia.

"Aceasta mutare face parte din practicile noastre de dezvoltare a talentelor in cadrul sistemului. Pana cand se va stabili succesorul lui Calin Dragan in Romania, Michalis Imellos va prelua interimatul pentru functia de director general", au spus oficialii Coca-Cola.

Calin Dragan venise la conducerea subsidiarei locale a companiei grecesti Coca-Cola Hellenic in anul 2005.

Coca-Cola a intrat pe piata din Romania in anul 1991. Sistemul Coca-Cola este alcatuit din Coca-Cola Romania SRL si Coca-Cola HBC Romania. Coca-Cola Hellenic Romania este membra a Grupului Coca-Cola Hellenic, care imbuteliaza o gama larga de produse din portofoliul Coca-Cola, de la bauturi racoritoare carbonatate, necarbonatate, nectaruri, pana la ceaiuri, apa minerala, bauturi energizante si cafea.

Coca-Cola HBC Romania are in prezent circa 1.900 de angajati si detine in tara trei fabrici, la Timisoara, Ploiesti si Vatra Dornei. Coca-Cola HBC este cel mai mare imbuteliator de produse Coca-Cola din Europa, cu vanzari de aproximativ doua miliarde de navete pe an.
Volumul vanzarilor Coca-Cola Hellenic pe piata romaneasca a scazut anul trecut cu 4%, la 167,8 milioane de navete (952,7 milioane de litri), din cauza conditiilor economice dificile si a masurilor de austeritate, care au afectat cererea de consum. Veniturile grupului Coca-Cola Hellenic au urcat in 2010 cu 4%, la 6,8 miliarde de euro, iar profitul net a avansat cu 6%, la 423,2 milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#coca cola, #Michalis Imellos, #calin dragan, #nou director coca cola, #bautura racoritoare , #stiri Coca-Cola