Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nou CEO la PepsiCo

Nou CEO la PepsiCo

PepsiCo Inc. a anuntat promovarea directorului financiar, Indra Nooyi, in functia de director executiv al companiei producatoare de bauturi racoritoare. Astfel, Indra Nooyi devine una dintre cele mai puternice femei din Statele Unite.Nooyi, originara din India, il va inlocui pe Steve Reinemund, care se va pensiona dupa un mandat de cinci ani, in care a reusit sa pozitioneze foarte bine compania si pe piata bauturilor necarbogazoase, luand astfel din cota de piata a rivalului Coca-Cola.

PepsiCo devine a doua mare companie condusa de o femeie, iar Nooyi este a cincia femeie care ocupa pozitia de CEO in cei 41 de ani de activitate a multinationalei. Nooyi s-a implicat in toate proiectele importante ale companiei, numirea ei nemirand pe nimeni.

"Nu cred ca a surprins pe cineva numirea Indrei. Surpriza a fost retragerea lui Steve" a declarat David Kolpak, un analist al Victory Capital Management, care detine 1,5 milioane de actiuni la PepsiCo.

Reinemund, in varsta de 58 de ani, a decis sa se retraga in luna mai a anului viitor, pentru a petrece mai mult timp alaturi de familie. Indra Nooyi are 50 de ani si isi va ocupa noua functie din data de 1 octombrie. Ea s-a alaturat echipei PepsiCo in 1994, atunci cand a plecat de la Motorola. In 2004, ea a fost unul dintre directorii carora li s-a acordat un premiu constand in actiuni de milioane de dolari, pe care le pot valorifica numai daca raman pana in 2009. Cel de-al doilea premiat a fost Michael White, singurul contracandidat al lui Nooyi la functia de CEO.

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1062 ori