Multinationalele platesc 100 milioane euro pe chirii

Miercuri, 28 Ianuarie 2009, ora 11:24
2138 citiri
Multinationalele platesc 100 milioane euro pe chirii

Cele mai mari companii din Romania platesc anual chirii de 100 de milioane de euro pentru sediile pe care le ocupa in Bucuresti.

Cele mai cautate zone sunt Piata Victoriei, Piata Aviatorilor, Pipera si Baneasa, unde chiriile medii sunt de 18 euro/mp/luna, scrie Ziarul Financiar. Cele 15 proiecte alese pentru acest studiu au o suprafata inchiriabila de circa 460.000 de metri patrati, aproape jumatate din piata de birouri din Bucuresti.

Cele mai costisitoare locatii sunt cladirile America House, din Piata Victoriei sau Charles de Gaulle Plaza, din Piata Aviatorilor, unde nivelul mediu al chiriilor depaseste 18 euro/mp/luna. In schimb, chiriile din Conect Business Park sau IRIDE Business Park din Pipera au un pret mediu mai scazut.

Cei care incaseaza banii din aceste chirii sunt, de obicei, investitorii austrieci, sapte din cele 15 proiecte fiind detinute de Immoeast, CA Immo si Europolis. Exista si proprietari romani, precum Gabriel Popoviciu, care detine birouri in Baneasa, Liviu Tudor, care detine doua parcuri de afaceri in Pipera si Militari, sau sotii Tina si Livio Burton, care au transformat platforma industriala Conect in parc de birouri.

Contractele sunt semnate, de obicei, pentru o perioada cuprinsa intre 5 - 10 ani. Printre companiile care platesc astfel de chirii se numara BCR, Raiffeisen, Orange, Vodafone, Deloitte, Colliers, Roche, Bayer, Zentiva, HP, Oracle, Microsoft, Coca-Cola sau British American Tabacco.

 

sursa: ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#chirii, #companii, #contracte, #multinationale, #proiecte, #sedii , #stiri Coca-Cola