Idei de concediu: Malta, Insula de miere

Vineri, 24 Iunie 2011, ora 17:09
3883 citiri
Idei de concediu: Malta, Insula de miere

Atmosfera de epoca, iesirea la Marea Mediterana si cladirile ce par construite din miere sunt doar cateva dintre principalele caracteristici ale Maltei. Daca vrei sa vezi de ce regizorii filmelor Titanic, Gladiatorul si Contele de Monte Cristo au ales sa filmeze un numar considerabil de cadre in statul maltez, planifica o vacanta aici.

Malta este formata dintr-un arhipelag de sapte insule, dintre care doar trei sunt locuite: Malta, Gozo si Comino.

Amplasata intre Sicilia si Nordul Africii, statul maltez a preluat elemente din cultura ambelor continente. Pe de o parte, din caracteristicile europene, Malta are  arhitectura unica a cladirilor, ce par facute din miere.

De la continentul negru, statul maltez a primit accentele tropicale, identificate in vegetatia luxurianta si in speciile exotice de flori si plante.

Cu toate acestea, cei aproximativ 600.000 de maltezii sunt mandrii de nationalitatea lor si iti vor povesti cu pasiune despre istoria si traditiile lor.

In afara de plajele acoperite de nisip, numarul mare de complexuri turistice si nenumaratele puncte care iti ofera echipamentul necesar scufundarilor, Malta are o serie de obiective turistice mai putin cunoscute.

Grota Albastra, una dintre cele mai spectaculoase pesteri din lume, se afla in sudul Maltei, langa orasul Zurrieq.

Stanca a fost sculptata de ape sub forma unei arcade, iar valurile capata o nuanta de un albastru-cerneala, atat de limpede incat pestii, coralii si pietrele se vad foarte clar, desi se afla la adancimi foarte mari.

Insula Gozo, pe care se presupune ca nimfa Calypso l-ar fi retinut pe Ulise timp de sapte ani, este o alta atractie de neratat din Malta. In urma unei calatorii cu feribotul, care nu va dura mai mult de 30 de minute, vei ajunge la singurul izvor natural din Malta. In apropiere mai poti vedea Biserica Miracolelor Ta’Pinu si un muzeu al Inchizitiei.

Templele megalitice din Malta, a caror vechime a fost estimata la peste 5.000 de ani, sunt chiar mai vechi decat piramidele egiptene, si merita atentia ta.

Catedrala St. John pastreaza o parte din picturile celebrului Caravaggio, iar la Palatulul Marilor Maestri vei putea admira tablourile conducatorilor Ordinului Cavalerilor Ioaniti. De asemenea, poti vizita si salonul unde sunt pastrate arme specifice secolelor XVI-XVIII. In prezent, Palatul este sediul Parlamentului Maltei.

Din Gradinile Barakka se poate vedea cel mai bine panorama capitalei Valleta. Totodata, gradinile sunt si unul dintre cele mai potrivite puncte de plecare pentru o sesiune de shopping, prin magazinele orasului. Oferta de suveniruri este extrem de generoasa, in conditiile in care buticurile sunt, practic, deschise „perete in perete”.

Gastronomia malteza, dominata de influentele mediteranene, contine multe preparate cu ulei de masline, fructe de mare si rosii. Printre specialitatile pe care le poti comanda se numara tocanita de iepure. Minestra, o supa consistenta de pui, este cel putin la fel de gustoasa, iar fructele de mare proaspete sunt delicioase.

La desert poti comanda mqaret, niste prajiturele cu crema de smochine si brandy, servite, de obicei, cu cafea si ceai.

Pe langa vinurile albe si rosii, recunoscute si apreciate de cei mai multi turisti, in Malta va trebui sa incerci si bautura populara, echivalentul Coca-Cola. Cunoscuta sub denumirea de Kinnie, sucul nu contine alcool, are un gust usor amaruie si este format pe baza de portocale si ierburi aromatice.

Desi specificul mediteranean se regaseste in marea majoritate a restaurantelor, vei gasi si localuri cu meniuri turcesti, marocane sau indiene. In plus, in Malta exista si pub-uri tipic englezesti, o reminiscienta a fostei dominatii britanice.

Malta, desi una dintre cele mai apreciate destinatii de vacanta, poate fi extrem de inselatoare. Daca nu vrei sa ratezi, atunci cand iti planifici concediul, ai putea urma sfaturile opentravel.com.

In niciun caz nu planifica vacanta in Malta in luna august, pentru ca temperaturile ridicate fac ca disconfortul termic sa fie greu de suportat, precizeaza publicatia amintita.

Un sejur de sapte nopti, in Malta, incepe de la 257 de euro, pentru un hotel de trei stele, conform datelor publicate pe infoturism.ro. Tariful este valabil pentru o persoana si nu contine nici servicii de masa si nici transport.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#concediu, #vacanta, #turisti, #vacanta malta , #stiri Coca-Cola