Coca-Cola va prelua al doilea cel mai mare lant de cafenele din lume

Vineri, 31 August 2018, ora 12:13
7078 citiri
Coca-Cola va prelua al doilea cel mai mare lant de cafenele din lume
Foto: CC0 Creative Commons

Grupul american Coca-Cola Co a anuntat vineri ca a ajuns la un acord pentru preluarea Costa Coffee, al doilea cel mai mare lant de cafenele din lume, de la grupul britanic Whitbread Plc pentru 3,9 miliarde lire sterline (5,1 miliarde dolari), intrand pe o noua piata in incercarea de a-si diversifica operatiunile dincolo de bauturile carbogazoase, transmite Reuters.

Preluarea Costa Coffee ofera Coca-Cola o retea de aproape 4.000 de unitati in peste 30 de tari.

Whitbread a informat intr-un comunicat de presa ca tranzactia a fost aprobata in unanimitate de consiliul de administratie deoarece este in interesul actionarilor. Whitbread a preluat Costa Coffee in anul 1995 pentru 19 milioane lire sterline, cand avea o retea de doar 39 de cafenele.

Pentru Coca-Cola, preluarea Costa Coffee vine in continuarea eforturilor de diversificare a operatiunilor spre optiuni mai sanatoase pe fondul preocuparilor consumatorilor pentru produse mai sanatoase.

"Bauturile cale sunt unul din putinele segmente unde Coca-Cola nu are o marca globala. Costa ne ofera acces la aceasta piata cu o platforma puternica de cafea", a spus directorul general de la Coca-Cola, James Quincey.

Coca-Cola are in portofoliu peste 500 de marci de bauturi racoritoare, carbogazoase si necarbogazoase, si aproape 3.900 de produse.

Coca-Cola HBC Romania, membra a Grupului Coca-Cola Hellenic, este cea mai mare companie din industria bauturilor non-alcoolice din Romania. Coca-Cola HBC Romania are sediul social in Voluntari si detine trei fabrici de imbuteliere pe teritoriul tarii, localizate in Ploiesti, Timisoara si Vatra Dornei.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Coca Cola cafenele , #stiri Coca-Cola