Coca-Cola ar putea cumpara cel mai mare imbuteliator al sau

Joi, 25 Februarie 2010, ora 11:09
1691 citiri
Coca-Cola ar putea cumpara cel mai mare imbuteliator al sau

Coca-Cola Co se afla in negocieri pentru a cumpara unul dintre cei mai mari imbuteliatori ai sai, pentru suma de 15 miliarde dolari, marcand o schimbare in strategia sa de a pastra operatiunile de imbuteliere distincte de tot ce inseamna activitatea companiei.

Conform unor surse din interiorul companiei, Coca Cola ar urma sa cumpere operatiunile din America de Nord ale Coca-Cola Enterprises Inc's.

Restul companiei de imbuteliere va ramane independenta, dar ar putea fi achizitionte unele active Coca-Cola din Scandinavia si Germania.

Operatiunile din America de Nord reprezinta cea mai mare parte din afacerile Coca, reprezentand 70 la suta din veniturile sale nete din 2009, potrivit unui raport de Wall Street Journal, citat de Reuters.

Data cu privire la aceasta negociere ar putea fi anuntata cel mai devreme in aceasta saptamana, dupa consiliile de administratie ale celor doua societati.

O astfel de afacere ar urma modelul rivalului sau, PepsiCo Inc - care ar putea finaliza in aceasta saptamana achizitionarea a celor doi principali imbuteliatori ai sai, pentru suma de 7,8 miliarde dolari.

Deoarece PepsiCo a lansat prima oferta a sa pentru imbuteliatori in aprilie, pentru a-si reduce costurile, iar tranzactia a durat atat de mult, analistii si investitorii au pus la indoiala daca si Coca Cola ar trebui sa urmeze exemplul.

#coca, # cola, # cumparare, # imbuteliator , #stiri Coca-Cola