Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Coca Cola a inregistrat un profit peste asteptari in al patrulea trimestru din 2007

Coca Cola a inregistrat un profit peste asteptari in al patrulea trimestru din 2007
Coca-Cola Co, cel mai mare producator de bauturi racoritoare din lume, a publicat miercuri o crestere a profitului trimestrial peste asteptari, sistinuta de vanzarile puternice, de achizitii si de cursul extern de schimb, relateaza Reuters.Coca-Cola a anuntat ca profitul net din al patrulea trimestru a fost de 1,21 miliarde dolari (52 centi/actiune), comparativ cu 678 miliarde dolari (29 centi/actiune), in aceeasi perioada a anului trecut.

Excluzand cheltuielile, Coca Cola a avut un castig de 58 centi/actiune, depasind estimarea analistilor, de 55 centi/actiune, potrivit datelor Reuters.

Venitul operational net a urcat la 7,33 miliarde dolari, de la 5,93 miliarde dolari anul trecut, ajutat de o crestere de 6% a vanzarilor de concentrati pentru bauturile racoritoare, principala afacere a companiei.

Cursul valutar a dus la o crestere a veniturilor cu opt puncte procentuale, pentru ca deprecierea dolarului fata de monedele straine a majorat valoarea vanzarilor internationale in momentul in care a avut loc conversia la dolar pentru includerea datelor in declaratia de venit a companiei.

Profitul de anul trecut al Coca Cola, ce detine aproximativ 35% din compania de imbuteliere Coca-Cola Enterprises Inc, a fost afectat de o depreciere a activelor companiei de imbuteliere, legata de licenta francizei nord-americane.

Ca si in cazul rivelei Pepsi Co Inc, profitul Coca Cola din America de Nord a fost afectat de cresterea costurilor marfurilor si de schimbarea atitudinii consumatorilor, care trec de la bauturile carbogazoase la apa imbuteliata si ceai, pe care le considera mai sanatoase.

Coca Cola a compensat insa vanzarile bauturilor precum Coca-Cola si Sprite prin vanzari puternice in pietele emergente, achizitia licentei pentru bauturi necarbogazoase si introducerea produselor dietetice, precum Coca Cola Zero.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1359 ori