Bursa intre 25 si 29 Septembrie. Ce a fost, ce va fi?

Sambata, 30 Septembrie 2006, ora 01:23
1319 citiri

Confirmarea datei de 1 ianuarie 2007 pentru aderare, mentinerea aceleeasi rate a dobanzii de catre BNR in conditiile unei inflatii sub asteptari, estimarile optimiste privind cresterea economica dar si inchiderea contractelor pe septembrie la Sibiu, au constituit cadrul in care BVB a avut o evolutie satisfacatoare, mai ales in segmentul Societatilor Financiare.In conditiile in care si pe pietele internationale majoritatea indicilor au avut evolutii pozitive, trendul ascendent ar putea continua, desi cresterea accentuata a SIFurilor ne-ar putea insufla teama unor corectii usoare. Inclinam sa credem ca evolutia buna a Bursei din octombrie 2005 s-ar putea repeta si anul acesta, iar eventualele efecte pozitive ale anuntului privind integrarea sa se resimta in continuare, chiar si in perioada iernii. Trebuie privit insa acest proces ca de durata, iar orice entuziasm exagerat ar putea fi penalizat prin scaderi corective.

Saptamana trecuta

Saptamana trecuta indicii BET si BET-C au crescut 1.92, respectiv 1.65%, in timp ce BET-FI a marcat o apreciere de 4.52 procente fata de nivelul inregistrat la finalul saptamanii anterioare cand crescuse deja 5.52%. Lichiditatea medie a crescut cu peste 37% pana la aproape 40 milioane lei pe zi, in timp ce capitalizarea bursiera a inregistrat la randu-i o crestere substantiala pana la 69.68 miliarde RON.

Top extreme

Cele mai mari cresteri le-au avut saptamana trecuta Rompetrol Well Service si Comelf. Doar vineri lichiditatea PTR a fost ceva mai substantiala, iar joi, ziua in care a crescut nu mai putin de 7.92%, avansul a fost dat de o singura tranzactie cu 100 actiuni. La polul opus s-a situat UCM resita cu o scadere de 35.57%, urmata de Carbid Fox si Energopetrol. Despre nici una din aceste societati "extreme" nu a fost postat vreun anunt pe situl BVB in ultimele 7 zile. Mult mai semnificativa este prezenta a doua SIFuri in topul cresterilor, dupa ce si saptamana trecuta au avut o evolutie excelenta.

Top volum

Cele mai tranzactionate societati au fost ca de obicei SIFurile, dar si Banca Transilvania, revenita la tranzactionare dupa operarea majorarii de capital si care a facut fata cu succes ofertei teoretic mai mari de actiuni de pe piata. Ca procent din numarul total de actiuni se remarca tranzactiile cu SIF2, AMO si SIF3.

De la inceputul anului...

De la inceputul anului indicii BET si BET-C au crescut cu 20.75, respectiv 21.8 procente, in timp ce BET-FI se afla acum cu 5.85 procente peste nivelul inregistrat pe 23 decembrie 2005. Cei mai tranzactionati emitenti au fost SIFurile, Banca Transilvania si Petrom, in timp ce ponderile cele mai mari in capitalul societatilor le-au avut tranzactiile cu actiuni Sinteza, Carbid Fox, Prodplast, SIF Moldova si Biofarm.

Andrei Anghel

Analist Financiar

SSIF Confident Invest

Sediu Central

Adresa : Str. Nerva Traian, Nr.7, Bl M66, Parter, Sect.3

Bucuresti, Romania

Tel/Fax : 021-320.21.02; 021-320.21.03 (RomTelecom)

E-mail: office@confidentinvest.ro

Pagina Web: www.confidentinvest.ro

directNews.ro - Topul blogurilor

Recomandari 30 Septembrie 2006

1. N-am fost pe-acolo... dar au fost altii. La Edvin Marton

Concertul Edvin Marton. A fost atit de jalnic si sint atit de furioasa ca am dat banii degeaba!!!!!!!! Individul ala e un circar sinistru care a facut playback fara nici un fel de rusine. Le-a murit sunetul la un moment dat si Marton n-a fost nici macar atunci in stare sa scoata ceva din el.

2. Balbe in desfasurarea Sommet-ului Francofoniei

Receptionere pe post de translator, busculada la fotografierea demnitarilor, lipsa tichetelor de masa pentru toti invitatii straini, oficiali rataciti prin Casa Poporului sunt doar cateva din incidentele care au arat proasta organizare a Sommet-ului Francofoniei.

3. Club networking - prima intalnire

Scriu de la prima intalnire a clubului de networking initiat de Cristian Manafu. Nu ne-am hotarat inca pentru un nume al clubului si nu am apucat sa facem prea mult networking astazi deoarece nu ne-a organizat nimeni.

4. O campanie de 2 lei: Coca-Cola Soundwave

Tocmai savuram o Coca-cola cand de plictiseala observ eticheta. Poza unei masini tunate cu mesajul "O masina cu super tuning audio". Mai caut pe eticheta si bineinteles citesc mecanismul promotiei: promotie clasica SMS-web-call-center. Desi am lucrat un an la o firma care face astfel de promotii, trebuie sa recunosc ca nu am participat niciodata la asa ceva.

5. loganu"

S-a lansat si Loganu" MCV.Nu-mi place.E mult prea dreapta,si arata ca un maxi-taxi. Probabil daca nu prezentau modelul steppe , mcv-ul parea mai sexxy.Dar acum toata lume se gandeste "era mai misto stepu". Iata niste prezenatari.(video)