BRAZILIA, MAI SCUMPA DECAT SUA. Realul brazilian face ravagii

Marti, 20 Septembrie 2011, ora 12:14
3437 citiri
BRAZILIA, MAI SCUMPA DECAT SUA. Realul brazilian face ravagii

Afacerile in Brazilia sunt pe zi ce trece mai infloritoare, insa afluxul de investitii straine si ritmul rapid de crestere au devastat moneda. Realul brazilian este considerat acum a fi moneda cea mai supraevaluata din lume, ceea ce inseamna ca viata de zi cu zi a brazilienilor a devenit incredibil de scumpa, potrivit Business Insider.

Preturile produselor, de la cutiile de Coca Cola pana la apartamente, sunt mult mai mari in Brazilia decat in New York, iar acest lucru a devenit o problema majora pentru producatorii autohtoni, care se tem de costurile exorbitante ce ii va impiedica sa faca afaceri cu alte tari.

Acest lucru ii afecteaza si pe cetatenii care privesc cu stupoare cum preturile cresc, iar salariile stagneaza.

De exemplu, chiria unui apartament de lux, de doua camere in Sao Paulo costa 2.397 dolari/luna, in timp aceeasi chirie in Miami costa doar 2000 dolari/luna. Piata imobiliara din Brazilia se afla pe un trend crescator si pare ca nu se mai opreste.

Pentru a achizitiona o proprietate in Brazilia, veti avea nevoie de asistenta unui avocat care se va ocupa de toti pasii tranzactiei.

Costurile consultantei legale pot varia intre 500 si 1.000 de dolari, in functie de valoarea proprietatii.

Brazilienii care isi doresc o masina ar trebui sa-si cumpere din alte state.

In SUA, un Volkswagen Golf nou ajunge la 21.000 de dolari, in timp ce aceeasi masina in Brazilia poate fi cumparata cu 27.000 de dolari.

Diferenta de pret de 6000 de dolari se simte drastic pentru brazilianul al carui salariu stagneaza.

Nu doar automobilele si apartamentele au preturi piperate. In Brazilia, preturile au explodat in toate sectoarele de activitate. Un ziar international costa 9,59 de dolari in Brazia, in timp ce in Manhattan, acelasi ziar costa 2,50 dolari.

Binecunoscutii hamburgeri, care in SUA costa in jur de 5,50 dolari, in Brazilia, pretul este dublu, ajungand la aproape 9 dolari.

Tot la capitolul mancare, preturile sunt cel putin duble fata de SUA.

De exemplu, o cutie de spaghetti costa 8,65 de dolari, in timp ce in Miami acelasi produs costa doar 3,51 dolari.

Si pentru ca berea este unul din cele mai consumate produse din Brazilia, pretul atrage. O bere aici costa 1,61 dolari, in timp ce in SUA ajunge la 2,38 dolari.

Pentru cei care isi doresc sa isi deschida o afacere in Brazilia, vor fi uimiti sa constate ca preturile de inchiriere al unui spatiu de birouri sunt mai mari chiar decat in New York.

Astfel, pentru un spatiu intr-o cladire de birouri, afaceristii brazilieni trebuie sa plateasca 120 de dolari/mp/an.

Brandurile cele mai consumate de americani ajung sa fie de lux in Brazilia.

Astfel, daca o pereche de jeansi Levi costa 40 de dolari in SUA, in Brazilia, aceeasi pereche de blugi costa de trei ori mai mult.

Nike, de asemenea, face parte din categoria produselor scumpe. O pereche de adidasi Nike in SUA costa 72 de dolari, in timp ce in Brazilia, aceeasi pereche costa 187 de dolari.

#afaceri brazilia, #cost viata brazilia, #preturi brazilia, #real brazilian , #stiri Coca-Cola