Coca-Cola vrea sa investeasca 5 mld. de dolari in India pana in 2020

Marti, 26 Iunie 2012, ora 15:01
2205 citiri
Coca-Cola vrea sa investeasca 5 mld. de dolari in India pana in 2020

Producatorul de bauturi racoritoare Coca-Cola a anuntat marti ca, impreuna cu companiile partenere, are de gand sa investeasca cinci miliarde de dolari in India in urmatorii opt ani, in incercarea de a-si creste prezenta pe una din pietele cu cel mai puternic ritm de crestere, transmite Reuters.

Anterior, in luna noiembrie a anului trecut, Coca Cola anunta ca in perioada 2012-2017 va investi doua miliarde de dolari pentru a-si extinde operatiunile din India, inclusiv prin construirea de noi fabrici de imbuteliere.

Directorul general Muhtar Kent a precizat marti ca grupul american a decis sa-si majoreze planurile de investitii deoarece crede ca piata din India ofera oportunitati imense.

"Coca-Cola va investi cinci miliarde de dolari in India pana in 2020. Investitia in India face parte dintr-un program de investitii in valoare de 30 de miliarde de dolari pe care compania si l-a propus la nivel global. India urmeaza sa devina una din primele cinci piete pentru Coca-Cola, in conditiile in care in prezent este numarul sapte", a declarat Muhtar Kent.

In prezent, India este pentru Coca-Cola una din pietele emergente cu cel mai puternic ritm de crestere. In perioada ianuarie - martie 2012, vanzarile Coca Cola pe piata din India au crescut cu 20%, comparativ cu o crestere de 9% in China si o crestere de 4% in Brazilia.

In Romania, Coca-Cola Hellenic, al doilea mare imbuteliator de produse Coca-Cola la nivel mondial, detine patru fabrici, la Iasi, Timisoara, Ploiesti si Vatra Dornei, dupa ce a inchis unitatea de productie de la Oradea, pentru eficientizarea activitatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Coca Cola investitii, #Coca Cola investitii India, #Coca Cola vanzari India , #Investitii