Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mari banci americane sunt interesate de preluarea Wachovia Corp

Mari banci americane sunt interesate de preluarea Wachovia Corp

Cel putin doua importante banci americane sunt in negocieri pentru a achizitiona Wachovia Corp, afectata de criza creditelor ipotecare, conform unui articol aparut in ziarul american 'The New York Times', transmite AP.

Citigroup Inc si Wells Fargo & Co poarta discutii pentru o posibila preluare de urgenta a bancii Wachovia, cu sediul central in Charlotte, Carolina de Nord.

Ziarul american 'The Wall Street Journal' sustine ca banca spaniola Santander este de asemenea un posibil cumparator al Wachovia Corp. Intre timp, ziarele britanice au raportat ca banca spaniola va prelua operatiunile de retail ale bancii britanice Bradford & Bingley, care ar putea fi nationalizata de guvernul britanic.

Christy Phillips-Brown, purtator de cuvant al Wachovia Corp a refuzat sa comenteze articolele aparute in presa, asa cum a facut si Christina Pretto, purtator de cuvant al Citigroup.

Vineri, actiunile Wachovia Corp au scazut cu 27 la suta la bursa, pe fondul ingrijorarii investitorilor referitoare la soarta bancii.

Dar, ca multe alte banci, Wachovia Corp este gata sa beneficieze de planul guvernului american de salvare a sistemului bancar, in valoare de 700 miliarde de dolari, care se dezbate acum in Congresul Statelor Unite.

Wachovia Corp a avut de suferit din cauza achizitiei de rate ipotecare in valoare 24,2 miliarde de dolari de la Golden West Financial Corp in 2006, cand s-a inregistrat cel mai inalt nivel al prosperitatii pe piata imobiliara.

Wachovia Corp a raportat o pierdere neta de 8,86 miliarde dolari in trimestrul doi din 2008, in timp ce in perioada similara din 2007 banca a inregistrat un profit de 2,341 miliarde de dolari.

Rezultatul trimestrial a fost afectat de o pierdere exceptionala de 6,1 miliarde dolari, care reflecta scaderea valorii pe piata a titlurilor si creantelor detinute in portofoliu de Wachovia.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1494 ori