Gazit-Globe a finalizat preluarea Meinl European Land

Luni, 04 August 2008, ora 09:30
1231 citiri
Gazit-Globe a finalizat preluarea Meinl European Land

Firma israliana de investitii imobiliare Gazit-Globe Ltd. a anuntat finalizarea preluarii grupului european Meinl European Land, aflat in impas financiar, relateaza Reuters. In cadrul acestei afaceri, Gazit si subsidiara CPI a Citigroup vor investi impreuna cel putin 800 milioane euro in Meinl Land , ceea ce va consolida pozitia firmei israeliene pe pietele din Europa de Est si Rusia.


Gazit va detine o participatie de 54% in cadrul companiei, iar CPI restul de 46%.


In urma preluarii, numele firmei Meinl a fost schimbat in Atrium European Real Estate Limited si a fost numit un nou consiliu de directori, sub conducerea noului director executiv Rachel Lavine.


Gazit va detine de acum inainte proprietati in 11 tari din Europa de Est, printre care 152 de centre comerciale si alte zece proiecte in curs de dezvoltare, cu o valoare estimata la 1,9 miliarde euro. Compania estimeaza o crestere anuala cu 68% a chiriilor incasate, pana la 1,8 miliarde euro.


Presedintele Gazit, Chaim Katzman, a spus ca incetinirea cresterii economiei mondiale a ajutat compania sa plateasca un pret convenabil pentru Meinl Land, fara a secatui rezervele de numerar.